Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Westland MTB Beach Challenge zet zich in voor Zeldzame Ziekten

Zaterdag 25 januari 2020

Offroad - De Business People Westland MTB Beach Challenge in ’s-Gravenzande wordt aanstaande zondag bij het Strandpaviljoen Zomertijd aan de Slag Vlugtenburg voor de zesde keer weggeschoten.

De strandrace staat geheel in het teken van de Stichting Zeldzame Ziekten Fonds. Kanshebbers voor het podium zijn onder andere Europees Strandkampioen Ivar Slik, tweevoudig Europees Strandkampioen Jasper Ockeloen (2016 en 2017), Rick van Breda, Thijs Zonneveld en oud-prof Peter Koning.

‘’Ik verwacht zondag rond de 250 deelnemers te mogen begroeten’’, kijkt Rombout Korteweg hoopvol uit naar het moment suprême. ‘’Vorig jaar was het stralend mooi weer, daar teken ik nu ook voor. Bij mooi weer verwacht ik op het laatste moment nog tal van inschrijvingen.’’ De medeorganisator van de Stichting De Juiste Versnelling is blij met de komst van het Strandteam Theo Schilder met onder andere Thijs Zonneveld in de gelederen en wellicht komen ook de teams van Invicta Watches met onder andere Johnny Hoogerland en Ronan van Zandbeek, Team Imming met Bram Imming en KMC met Ramses Bekkenk naar de Westlandse badplaats. Bij de vrouwen komt nationaal strandkampioene Natalie van Gogh aan de start, maar zal Europees kampioene Nina Kessler vanwege verplichtingen in de Cadel Evans Great Ocean Road Race in Australië op zaterdag 1 februari.

Zeldzame Ziekten

De Stichting de Juiste Versnelling heeft na het KWF (2015), KiKa (2016), Prostaatkanker Onderzoek (2017), de Alzheimer Stichting Westland (2018) en Spieren voor Spieren (2019) dit jaar gekozen voor de Stichting Zeldzame Ziekten Fonds. ‘’Dit jaar gaan alle opbrengsten, zoals de inleggelden, volledig naar het Zeldzame Ziekten Fonds en zal er geen prijzengeld worden uitgekeerd’’, laat Rombout Korteweg weten. ‘’Er zijn circa één miljoen mensen, die aan deze ziekte lijden. Mensen met een zeldzame ziekte staan er vaak alleen voor. Het Strandpaviljoen Zomertijd regelt de soep en de broodjes voor alle deelnemers. Een fantastisch aanbod. Nu de Strandrace topcompetitie is afgeschaft rijden de strandracers uitsluitend voor de punten, maar desondanks is de opkomst altijd goed. Wij hebben er ook nu weer zin in’’, aldus Korteweg. (Dan Rolandus)

Foto: Dan Rolandus. Johnny Hoogerland is ook van de partij

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl