Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gieten blij met zondagse wedstrijd in Superprestige

Vrijdag 31 januari 2020

Offroad - De organisatie van de veldrit in Gieten is vrijdagmiddag 31 januari op de hoogte gebracht van de toewijzing status Superprestige en de toewijzing van een datum op een zondag: namelijk zondag 11 oktober 2020.

Zij laten weten dat ze zeer content zijn met deze erkenning als één van de oudste organisaties in Europa. Gieten is één van de weinige organisaties die gedurende de periode oktober/januari naast de data van de wereldbekers een zondag toegewezen hebben gekregen.  Stichting Wieler Promotion Oostermoer Gieten had ook ingeschreven voor de mogelijke organisatie van een wereldbeker om zo twee ijzers in het vuur te hebben, maar ze zijn ontzettend blij met de status Superprestige.

Vanuit het klassement van de Superprestige zullen Zonhoven en Diegem verdwijnen omdat zij beiden ook een wereldbekerwedstrijd gaan organiseren. Hier tegen over staan twee nieuwe organisaties: Heusden-Zolder (afgelopen jaar nog wereldbeker) en Niel (altijd organiserend op 11 november). Hiermede blijft het Superprestige klassement met acht crosses dus volledig in tact als tegenhanger van de wereldbekercyclus. 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl