Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel ook op WK klasse apart

Zondag 02 februari 2020

Offroad - Mathieu van der Poel heeft zijn derde wereldtitel bij de profs gewonnen. 

In het Zwitserse Dubendorf stond er opnieuw geen maat op de Nederlander, die zijn laatste cross van het seizoen reed. De Brit Tom Pidcock werd tweede, Toon Aerts heeft brons gewonnen. 

Corné van Kessel is zevende geworden.

Mathieu van der Poel noemde het 'misschien wel mijn mooiste wereldtitel'. "Maar ik heb hier ook het meest naar toe gewerkt. Vanaf het begin van het seizoen heb ik gezegd dat dit het grote doel was. Al vorig weekeinde voelde ik dat ik naar de topvorm aan het toe groeien was. Ik had wel een uitzonderlijke dag vandaag. Ik ben heel tevreden. Ik reed een goed eerste stuk in de modder, ik kon direct het verschil maken. Ik was wel verbaasd dat ik zo'n voorsprong kreeg, maar dat gaf me vleugels om direct met voorsprong rond te rijden. Ik was ermee bezig om mijn voorsprong zo groot mogelijk te houden, voor het geval dat ik lek zou rijden of een probleem met de ketting zou krijgen. Het materiaal had flink te lijden vandaag, daarom heb ik ook twee keer per ronde gewisseld en op sommige stukken ben ik eerder gaan lopen, om de risico's te mijden. Het is mooi om zo te winnen, maar de voorsprong zegt me minder. Of ik met een minuut win of veertig seconden maakt dan niet zo veel uit. “Over het parcours: “Het was enorm lastig. Toen het stopte met regenen begon de modder op te drogen en werd het echt zwaar. Dit is het zwaarste parcours waar ik ooit heb gereden, zeker op een WK. Ik heb proberen de tweede koershelft niet meer het maximale van de fiets te vragen. Ik denk dat ik wel een perfect wedstrijd heb gereden."

Foto: © Sportfoto

1. Mathieu van der Poel (Ned), 2. Thomas Pidcock (Gbr), 3. Toon Aerts (Bel), 4. Wout van Aert (Bel), 5. Laurens Sweeck (Bel), 6. Michael Vanthourenhout (Bel), 7. Corné van Kessel (Ned), 8. Tim Merlier (Bel), 9. Quinten Hermans (Bel), 10. Eli ISerbyt (Bel), 11. Lars van der Haar, 12. Joris Nieuwenhuis, 15. David van der Poel, 20. Stan GodrieEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl