Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen wint voor Jakobsen in Valencia

Woensdag 05 februari 2020

Elite men - Dylan Groenewegen heeft de openingsrit van de Volta Valenciana gewonnen.

De renner van Jumbo-Visma wist Nederlands kampioen Fabio Jakobsen nipt te verslaan. 

Groenewegen kwam van ver in deze sprint, maar wist de goed afgezette Jakobsen te verslaan.

Het was de eerste wedstrijd en dus ook de eerste zege voor de Amsterdammer dit seizoen. 

Voor Groenewegen is het zijn derde etappezege in de Ronde van Valencia. In 2016 behaalde hij in deze ronde zijn eerste overwinning voor de ploeg. Vorig jaar won hij de slotrit. Voor Team Jumbo-Visma is het eveneens de eerste overwinning van het seizoen.

Een vroege vlucht van vier renners kreeg een maximale voorsprong van ruim drie minuten en werd mede door toedoen van Team Jumbo-Visma ingerekend in de laatste tien kilometer. Groenewegen begon zijn sprint van ver, maar timede zijn eindschot perfect. Hij klopte landgenoot en nationaal kampioen Fabio Jakobsen op de lijn.

De internationale zegekoning van 2019 is zeer blij met de overwinning. “Het is altijd mooi om het seizoen te beginnen met een overwinning. Als sprinter voel je in het begin van het seizoen de druk om te presteren. Dan is het lekker als het meteen lukt. Dat geeft rust. De ploeg was vandaag heel erg sterk. Door mijn eigen schuld zat ik iets te ver. In zo’n eerste wedstrijd is het een kwestie van er weer inkomen en elkaar proberen te vinden. Uiteindelijk had ik genoeg ruimte om te sprinten en dan weet ik dat ik ver kan komen. De eerste is binnen en dat is heel lekker.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl