Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Strandrace niet op zondag maar op zaterdag PREVIEW

Donderdag 13 februari 2020

Offroad - Het NK Strandrace (MTB Beachrace Zeeland) in het Zeeuwse Scharendijke zal niet aanstaande zondag, maar morgen (zaterdag) worden verreden. De reden van de verplaatsing naar komende zaterdag is de verwachte storm op zondag. De start van de wedstrijd is om 13.15 uur.

Dan Rolandus

";We hebben de hele week de windstatistieken voor het komende weekend in de gaten gehouden en hebben vanwege de verwachte zware storm op zondag gisteren (donderdag, DR) alles in het werk gezet om het NK Strandrace een dag naar voren te halen’’, laat medeorganisator Alex Schuttert van de Stichting Endurance Sports weten. ‘’We hebben met medewerking van de KNWU (voorzitter Martin Pieterse, DR) onderhandeld met onder meer de gemeente Burgh-Haamstede, de reddingsbrigade, de EHBO en Beachclub Perry ’s om de strandrace te verzetten. We hebben ook John Roos, de organisator van de RegioBeachraces betreffende de strandrace in Hellevoetsluis, gesproken en hem in kennis gesteld. We moesten vorige week de Beachrace van Noordwijk al annuleren voor de zware storm. Daarom hebben we alles in het werk gezet om de MTB Beachrace in Renesse wel door te laten gaan. Kortom, iedereen, de vrijwilligers en alle betrokkenen hebben de schouders eronder gezet om het strandseizoen met een NK Strandrace af te kunnen sluiten, ook voor de hoofdsponsor Koerspret. We hebben de aanvangstijd voor zaterdag gesteld op 13.15 uur omdat er ’s ochtends ook nog paardenraces worden georganiseerd. Er zullen best vragen van voor- en tegenstanders gesteld worden, maar dit besluit is de beste oplossing’’, aldus Alex Schuttert.

Hellevoetsluis naar 29 februari (?)

De Strandrace van Hellevoetsluis komt vanwege het NK in Renesse zaterdag te vervallen. John Roos, organisator van de RegioBeachraces op Goeree-Overflakkee en Hellevoetsluis was minder gelukkig met het besluit. ‘’We kunnen wel vasthouden om Hellevoetsluis gewoon te laten doorgaan, maar dan heb je alleen maar verliezers. We betreuren dat het NK Strandrace in Renesse een dag naar voren is gehaald, maar we begrijpen het wel. Het is in een straal van tien kilometer onmogelijk om twee strandraces te laten verrijden. We willen Hellevoetsluis voor dit jaar nog op de kalender te houden, dus gaan we kijken naar een gepaste datum’’, aldus organisator John Roos, die hoopt op zaterdag 29 februari.

Nieuwe strandkampioen

Het is zeker dat het NK Strandrace 2020 nieuwe nationale strandkampioenen zal opleveren. Coen Vermeltfoort zal zijn strandtitel niet verdedigen omdat hij ter voorbereiding op het wegseizoen met zijn ploeg VolkerWessels-Merckx op trainingskamp is op Mallorca. Natalie van Gogh hoopt bij de vrouwen wel weer een gooi te doen naar de rood-wit-blauwe kampioenstrui. Podiumkandidaten voor de nationale strandtitel bij de licentiehouders zijn Europees Strandkampioen  Ivar Slik, Lars Boom, Rick van Breda, Jordy Buskermolen, Laurens ten Dam, Johnny Hoogerland, Jasper Ockeloen, Ronan van Zandbeek, Thijs Zonneveld, Bram Imming, Bram Rood, Ramses Bekkenk, Roy Beukers, Robbert de Nijs, Sebastian ten Zeldam en Tibor Zwaan. Bij de vrouwen zal uittredend nationaal kampioene Natalie van Gogh het moeten opnemen tegen Europees Strandkampioene Nina Kessler, Rozanne Slik, Tessa Neefjes, Mirjam de Bruijn en Riejanne Markus. ‘’Het zal waarschijnlijk ook zaterdag hard gaan waaien, dus zullen we in de 72 kilometer lange race een robuust kampioenschap gaan beleven. Voor de kampioen is een heldenrol weggelegd’’, besloot Alex Schuttert.

Parcours

Er wordt op het strand van de Brouwersdam bij Beachclub Perry’s gestart  De 72 kilometer lange strandrace gaat compleet over het strand, op de kleine keerlus na. Het parcours wordt door de wedstrijdrijders twee keer gereden. Na de eerste ronde zullen de renners wel achter de start/finish het strand op en af moeten. Meer info: www.mtbbeachrace.nl

>Strandkampioenen van Nederland

>2014 in Petten: Jasper Ockeloen en Pauliena Rooijakkers.

2015 in Egmond aan Zee: Richard Jansen en Pauliena Rooijakkers.

2016 in Noordwijk: Thijs Zonneveld en Pauliena Rooijakkers.

2017 op Ameland: Ronan van Zandbeek en Pauliena Rooijakkers.

2018 in Castricum: Jasper Ockeloen en Pauliena Rooijakkers.

2019 in Rockanje: Coen Vermeltfoort en Natalie van Gogh.

2020: NK in Renesse…. .

Foto: Dan RolandusEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl