Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ivar Slik nu ook Strandkampioen van Nederland

Zaterdag 15 februari 2020

Offroad - Europees strandkampioen Ivar Slik is tijdens het NK Strandrace in Scharendijke Strandkampioen van Nederland geworden. De Noord-Hollander kreeg zijn ploeggenoot bij A-Bloc, Rick van Breda (tweede) en Jordy Buskermolen (Strandteam Theo Schilder) mee op het podium.

Dan Rolandus

‘’Het was met deze harde wind echt een afvalrace, zag je ook aan de verschillen, want de één na de ander viel eraf’’, keek Ivar Slik terug op de ruim 70 kilometer lange race langs de Zeeuwse Noordzeekust tussen Scharendijke en Westenschouwen voor bikkelaars. Het zou met de volle storm in het gezicht een ware afvalrace worden. Tweevoudig Europees- en nationaal strandkampioen Jasper Ockeloen was het eerste slachtoffer, want hij moest al na 100-meter het strijdperk vanwege materiaalpech verlaten. Rick van Breda (A Bloc), Sybren Welling (Strandteam Theo Schilder), Jules de Cock (Cycling Team Flakkee) en Ronan van Zandbeek (Invicta Watches) sloegen het eerste gaatje. Terwijl de laatste twee moesten afhaken, meldden zich verder Ivar Slik (A Bloc), Johnny Hoogerland (Invicta Watches), Jordy Buskermolen en Thijs Zonneveld (beiden Strandteam Theo Schilder) aan het front. De zes passeerden voor de deur van Beachclub Perry’ s op de Brouwersdam de streep, waarna zij met de aangewakkerde wind op de tweede ronde ingingen. De groep van zes brak en de ploegmaten Ivar Slik en Rick van Breda kwamen voorop te zitten. Eenmaal bij het keerpunt in Westenschouwen was het met de stormachtige wind in de rug snel thuiskomen. Rick van Breda kon het hoge tempo van zijn ontketende ploegmaat niet meer volgen. ‘’De wind trok in de tweede ronde flink aan, maar we konden boven de 30 kilometer per uur blijven rijden, toen wist ik wel dat het goed zat en voor de wind reed je makkelijk 50 kilometer per uur.
 De krachtsverhoudingen waren onderweg duidelijk. Voor de wind, toen we zeker wisten dat één en twee ‘binnen’ was, zei Rick dat ik mijn gang moest gaan. Misschien had hij een hongerklop, want hij nam voor het laatste keerpunt nog wat te eten’’, aldus Ivar Slik.

WorldTour
De kersverse nationaal strandkampioen nam na de finish talrijke felicitaties in ontvangst onder wie die van Thijs Zonneveld (‘’jij hoort in de WorldTour’’, riep hij), die lange tijd kon meedraaien in de groep, maar met een vierde plaats achter verder Rick van Breda en Jordy Buskermolen net naast het podium greep. ‘’Zoals Ivar op het strand en de weg rijdt, zou hij gewoon in een WorldTour ploeg moeten rijden. Ivar was voeger al een talent, heeft enkele ongelukkige jaren gehad, maar het zou zonde zijn als hij geen onderdak bij een WorldTour team zou vinden. Wat kan die jongen fietsen’’, aldus de strandbiker alias columnist van het AD Sportwereld. Ivar Slik nam de complimenten van Zonneveld breed lachend in ontvangst. ‘’Een mooi compliment van Thijs. Ik let zoveel mogelijk op mijn eigen prestaties, wil overal zo goed mogelijk rijden. Het doel is om in zoveel mogelijk wedstrijden te presteren, liefst te winnen en zie dan wel wat er uit komt. Ik heb wel geleerd om geen prof te worden om prof te zijn. Geen prof te zijn om het meerijden, maar wel om zelf mee te doen. In de twee jaar bij Roompot was het bikkelen om uit te kunnen rijden, daar pas ik nu voor.’’

Truitje over truitje
Ivar Slik kan terugzien op een uitstekend strandseizoen. ‘’Ik heb bijna in elke wedstrijd podium gereden, behalve in Katwijk waar ik vierde werd en Egmond-Pier-Egmond. Ik heb aan Egmond een bittere nasmaak overgehouden, maar je kunt niet alles hebben. Nu ik twee truitjes heb, rijd ik volgend seizoen in elk geval in een kampioenstrui. De eerste wedstrijden in de Europese trui. Het EK Strandrace is nogal vroeg, dus mocht ik de Europese titel niet prolongeren, dan heb ik nog altijd de rood-wit-blauwe trui waar ik mee verder kan.’’

NK in Wijk aan Zee
Het NK Strandrace zal in 2021 in Wijk aan Zee worden gehouden, eveneens in februari.

Uitslag NK MTB Beachrace Zeeland in Scharendijke voor licentiehouders: 
1. Ivar Slik (Bergen N-H), 2. Rick van Breda (Den Helder), 3. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 4. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 5. Bram Imming (Egmond-Binnen), 6. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 7. Bram Rood (Broek op Langedijk), 8. Ramses Bekkenk (Alkmaar), 9. Johnny Hoogerland (Velden am Worthersee), 10. Sybren Welling (Heiloo).



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl