Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van twee naar drie teamsprintsters na Tokyo

Woensdag 26 februari 2020

Track - Na de Olympische Spelen van Tokyo wordt op de teamsprint voor vrouwen in de Nations Cup (de opvolger van de wereldbeker) en de wereldkampioenschappen met drie rensters gereden.

Nu zijn dat er nog twee. De UCI wil daarmee de situatie gelijk trekken met de drie startplekken bij de mannen. Nu mag er al wel met drie rensters gereden worden, maar komen er twee tegelijk in de baan.

Eerder deed men dat bij de ploegachtervolging, daar reden in het begin drie rensters, nu zijn dat er vier.

Op het WK in Berlijn werd Nederland zesde. Toch verliet Kyra Lamberink tevreden de baan. Met 18,706 reed ze haar allersnelste openingsronde ooit op de teamsprint. Bovendien vernam ze op dezelfde dag dat er in de volgende olympische cyclus met drie rensters gereden gaat worden op de teamsprint in plaats van twee. "Een tijdje geleden wist ik nog niet of ik verder wilde” verwijst ze naar de teleurstelling dat ze op dit moment niet voor de Olympische Spelen in Tokyo geselecteerd gaat worden door bondscoach Hugo Haak, die mikt op de keirin en de sprint met Shanne Braspenninx en Laurine van Riessen. “Maar met dit dubbele goede nieuws kan ik verder. De positie van de starter voor de Olympische Spelen van 2024 lijkt zekerder dan hij nu is en ik heb laten zien dat ik toch nog weer sneller kan. Ik wil nog niet te ver in de toekomst kijken op dit moment, maar ik kan wel weer met  meer vertrouwen vooruit kijken.” 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl