Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Goud op scratch voor Kirsten Wild

Woensdag 26 februari 2020

Track - Kirsten Wild is wereldkampioene geworden op de scratch. Tweede is geworden de Amerikaanse Jennifer Valente, derde werd Maria Martins.

Het is voor Wild de derde keer dat ze deze titel wint, eerder won ze al in Parijs en Apeldoorn.

"Natuurlijk is het lekker om zo te beginnen" zei Wild na afloop. "Het zegt niet alles voor de rest van het toernooi, het geeft geen garanties op meer goud, maar het geeft wel aan dat ik goed in orde ben. En het betekent dat ik weer een jaar wereldkampioene ben op een onderdeel. Voor aanvang van het WK had ik de regenboogspullen even opgeruimd, maar ik kan ze weer tevoorschijn halen en er nog een jaar in rijden. Dat is altijd lekker."

Wild reed rond met een zwaarder verzet en ging van ver aan. "Je moet ook het geluk hebben dat er in een wedstrijd dan gebeurt waar je op hoopt. Ik kwam iets te vroeg op kop. liet er een paar voorbij komen en dreigde toen weer ingesloten te raken. Maar vervolgens kon ik er weer uit. Het scheelt dan wel dat je wat langer mee draait, een paar jaar geleden raak je dan misschien meer in paniek. Ik ging op twee ronden voor het einde aan en kon langzaam door versnellen. Je weet dat ze op een gegeven moment gaan aandringen, maar ik kon blijven versnellen en toen was het binnen. Ja, dat is een heel goed gevoel. En een teken dat ik met een zwaarder verzet ook kan winnen, waar we natuurlijk op hoopten."

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl