Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Live-verslag dag 2 WK Baan Berlijn

Donderdag 27 februari 2020

Track - Vandaag staan het kerin- en scratchtoernooi bij de mannen op het programma, terwijl bij de vrouwen de eerste dag van het sprinttoernooi op de rol staat.

Harrie Lavreysen ging overtuigend door op de keirin, hij won zijn manche (de eerste) met groot gemak en heeft dus geen herkansing nodig om verder te komen in het toernooi.

Ook Jeffrey Hoogland ging als winnaar van zijn manche verder. Matthijs Buchli ging als titelverdediger als tweede door in zijn manche. Theo Bos werd als derde in zijn manche naar de herkansingen verwezen. Hij kreeg een waarschuwing vanwege het niet houden van zijn lijn. Als enige Nederlander drong hij niet door tot de kwartfinale. Bos kan zich nu richten op de kilometer.

Lavreysen en Buchli gingen vervolgens ook door naar de halve finale. Jeffrey Hoogland slaagde daar ook nipt in nadat hij ingesloten raakte.

In de halve finales zaten Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland bij elkaar ingedeeld. Lavreysen wist door te drongen tot de finale, Hoogland was na de semi-finale klaar. Ook Matthijs Buchli ging eruit na zijn halve eindstrijd. De KNWU diende nog wel een protest in, maar die werd niet gehonoreerd.

Tot overmaat van ramp viel Buchli in de kleine finale waardoor hij elfde werd. Hoogland won de strijd om de zevende plaats. Harrie Lavreysen won.

De vrouwen reden de kwalificatie van hun sprinttoernooi. Shanne Braspenninx reed naar een tijd van 10,478 en werd daarmee derde, Laurine van Riessen 10,513 en was achtste. Braspennincx is rechtstreeks door naar de achtste finale, Van Riessen trof een veel minder snelle tegenstander in de zestiende finale. Ook zij geraakte vervolgens in de achtste finale en vervolgens de kwartfinale. Van Riessen ging als enige door naar de kwartfinale en verloor daarin in twee manches van de Duitse Hinze.

Lees de verhalen van Roy Eefting (scratch), Matthijs Buchli en Harrie Lavreysen elders op de site.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl