Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lavreysen naar wereldtitel keirin

Donderdag 27 februari 2020

Track - Harrie Lavreysen is in Berlijn wereldkampioen keirin geworden. Nadat hij in de halve finale ontsnapte, ging hij de sprint in de eindstrijd van ver aan.

Gisteren was de Brabander ook al winnaar van de teamsprint. De Japanner Wakimota werd tweede, de Maleisier Awang derde.

Lavreysen - eerder al Europees kampioen op dit onderdeel - nam de titel over van Matthijs Buchli. Later dit toernooi verdedigt hij zijn titel op de sprint.

"Ik reed de halve finale vrij relaxed, maar op de streep was de spanning er wel degelijk. Ik kwam daar maar net door naar de finale. Ik wist al dat ik de eindstrijd anders ging aanpakken. Toen kon ik de rit rijden die ik wilde en van ver aangaan. Op snelheid win ik altijd en dat bleek. Ik ben heel blij dat ik nu op mijn jonge leeftijd alweer een titel heb en dat op de keirin, een onderdeel waarop ik niet zo lang geleden nog ervaring te kort kwam. Maar ik denk dat ik perfect op tijd die routine te pakken op om ook in Tokyo te kunnen schitteren op dit onderdeel."

Uittredend kampioen Matthijs Buchli baalde in vele opzichten. "In de halve finale zat alles tegen en gooit de Duitser Bottinger de deur dicht. In zijn geval zou ik hetzelfde hebben gedaan, maar het is wel zuur. In de kleine finale kom ik ten val. Het ergst is nog dat mijn heup echt niet goed aanvoelt en ik me afvraag of ik de sprint kan rijden zaterdag. Ik hoop er maar het beste van."

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl