Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Live-verslag dag 3 WK Baan Berlijn

Vrijdag 28 februari 2020

Track - Op de derde dag van het WK Baan komen Sam Ligtlee en Theo Bos in actie op de kilometer, terwijl Kirsten Wild het omnium rijdt. Roy Eefting rijdt de puntenkoers.

Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx verdwenen donderdag uit het sprinttoernooi en komen daarom vandaag niet in actie.

We gaan hier zo verder met het avondprogramma:

Roy Eefting zorgde voor een mooie start van de avond door brons te winnen op de puntenkoers. Hij pakte een ronde en stelde zijn medaille in de slotfase veilig. Lees er over in een apart bericht. Dat geldt ook voor het goud van Sam Ligtlee.

Kirsten Wild startte vervolgens in de afvalkoers. Die wist de Overijsselse te winnen. Uiteindelijk werd ze nog knap zevende op het omnium na een desastreuze start. 

 

Hier lees je alles terug over wat er deze middag gebeurde:

Kirsten Wild begon ogenschijnlijk goed op het openingsonderdeel van het omnium, de scratch, het onderdeel waarop ze gisteren wereldkampioene werd trouwens. De Overijsselse werd aanvankelijk als tweede geklasseerd. Olympisch kampioene Laura Kenny kwam ten val. Wild werd die val - met nog meer slachtoffers - aangerekend waardoor ze als negentiende in de uitslag terecht kwam. Daardoor wordt het verdedigen van de titel lastig. Bij de NOS vind je een filmpje van de val.

Momenteel rijden de mannen van de kilometer hun kwalificatie. De inschatting van Theo Bos: het moet onder de minuut om te winnen. "Dat lukte me in Apeldoorn in 2018" Toen werd hij derde. Vorig jaar was er zilver.

Sam Ligtlee rijdt de tweede tijd in de kwalificatie: 59,590. Alleen titelverdediger Lafargue  is sneller. Ligtlee is dus geplaatst. Dat geldt ook voor Bos, die vijfde is en net boven de minuut blijft.

Eerste acht gekwalificeerden:

1. Quentin Lafarque (Fra) 59.324

2. Sam Ligtlee (Ned) 59.590

3. Michael D'Almeida (Fra) 59,974

4. VIncent de Haite (Can) 1.00.018

5. Theo Bos (Ned) 1.00.033

6. Maximilian Dornbach (Dui) 1.00.232

7. Muhammed Mohd 1.00.305

8. Nicolas Kergozozou (NWZL). 1.00.311

Na de kwalificatie is het tijd voor de individuele achtervolging bij de mannen. Nederland heeft hier geen deelnemer. Wel de moeite waard overigens, want Filipo Ganna reed een wereldrecord in de kwalificatie: 4:01.934. Hij neemt het later tegen de Amerikaan Lambee op in de finale.

Vervolgens werd het tijd voor de temporace bij de vrouwen in het omnium. Drie rensters namen hierin een voorsprong, waaronder oud-wereldkampioene Amalie Dideriksen. Ook de Wit-Russische Tatsiana Sharakova en de Japanse Yumi Kajihara waren daartoe in staat. Sharakova won het onderdeel voor Kajihara en Dideriksen. Wild werd vijfde en staat nu dertiende in de stand met 36 punten. De top 5 ziet er als volgt uit:

1. Yuri Kajihara (Jap) 78

2. Jennifer Valente (USA) 72

3. Daria Pikulik (Pol) 60

4. Maria Martins (Por) 56

5. Letizia Paternoster (Ita) 56

Het is pauze tot 18.30 uur. Roy Eefting komt straks uit op de puntenkoers. Hij werd donderdag vijfde op de scratch.

 

 

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl