Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ster van Zwolle is voor Dekker

Zaterdag 29 februari 2020

Elite men - David Dekker (SEG) heeft de 60e Ster van Zwolle gewonnen.

De Nederlands beloftenkampioen won voor Olav Kooij van Jumbo DT. Coen Vermeltfoort van VolkerWessels-Merckx werd derde. De winnaar van vorig jaar kreeg ook de prijs van de strijdlust, de Fedor den Hertog Trofee.

David Dekker reed attent mee

Dekker, Kooij en Vermeltfoort hadden in de kopgroep van vijf ook Justin Timmermans (VWM) en Lars van den Berg (FDJ DT) mee. De vijf bleven over uit een grotere groep van tien, die op de dijk tussen Kampen en Zwolle halveerde. Hoewel er een tweede groep aansloot net voor de slotkilometer, had dit geen gevolgen voor de bezetting van het podium.

Peloton had geen oog voor de molen in Windesheim

David Dekker kwam luid schreeuwend van blijdschap over de meet op de Ceintuurbaan in Zwolle. De Nederlands beloftenkampioen - zoon van voormalig prof Erik - won direct zijn eerste koers van het jaar. "Dit jaar is mijn doel om prof te worden. Vorig jaar gaf ik mijn visitekaartje af door het rood-wit-blauw te winnen bij de beloften bij het NK in Ede. Nu kon ik direct bevestigen door in mijn kampioenstrui deze aansprekende koers te winnen. De Ster telt toch voor wielervolgers en ik ben blij dat ik deze mooie klassieker op mijn erelijst heb staan. Ik hoop met een stabiel seizoen op hoog niveau een profcontract af te dwingen. Ik kon alvast niet beter beginnen."

Coen Vermeltfoort stond verderop niet alleen kou te kleumen maar ook te balen. "We hadden vandaag de koers in handen vanaf het moment dat wij in de buurt van Luttenberg de boel op de kant hadden gezet. We zaten vanaf dat moment altijd met de meeste mannen voorin, tot diep in de finale toen Justin en ik nog mee zaten in de kopgroep. We overlegden in de slotkilometer, maar Justin had niets meer in de benen. Ikzelf had natuurlijk ook afgezien, maar ik hoopte op mijn sprint te kunnen vertrouwen. Maar de benen voelden aardig verkrampt aan, natuurlijk weet je dat de anderen ook een jasje uit hebben gedaan in dit weer. Maar toen ik aanging, ving David mijn versnelling direct op en uiteindelijk was hij gewoon sneller. Ik kan eerlijk zeggen dat er lichamelijk niet meer in zat, maar natuurlijk baal je als je het goede werk van een sterk team uiteindelijk niet kan afmaken."

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg

 

 

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl