Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sterke start voor Jumbo-Visma opleidingsteam

Zondag 01 maart 2020

Elite men - Het debuutseizoen had nauwelijks beter kunnen beginnen voor Jumbo-Visma. De nog maar 18-jarige Olav Kooij greep heel nipt naast de winst in de Ster van Zwolle en werd tweede.

Kooij kijkt met een goed gevoel terug op zijn podiumplek. “Ik had hier liever gewonnen, maar toch ben ik blij met mijn tweede plek. Als ploeg hebben we sterk gereden. Vanaf de start was het een zenuwachtige koers. Daar waren we op voorbereid. Het was zaak om goed voorin te blijven en attent te koersen. De regen in de finale maakte het koud en erg zwaar, waardoor we op het einde met een paar man overbleven. Dat leek de groep waarmee we om de overwinning gingen strijden, maar toch kwam er nog een groep van achteruit. Op het einde sprintte ik voor wat ik waard was. Dat resulteerde in de tweede plaats.”

“Het waren vandaag echt zware omstandigheden”, aldus ploegleider Robert Wagner. “Ik heb een goede ploeg gezien. Olav is eerstejaars en komt pas net kijken. Het is knap om meteen zo’n prestatie neer te zetten.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl