Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Cock dendert naar strandzege in Hellevoetsluis

Zondag 01 maart 2020

Offroad - Jules de Cock heeft de MTB Strandrace Boelies in Hellevoetsluis op verbluffende wijze op zijn naam geschreven. De biker uit Eindhoven kreeg Wouter Harteveld uit Oude Tonge en Europees Strandkampioen bij de basisleden 2018 Ron Boendermaker (winnaar basisleden) uit Egmond aan Zee mee op het podium.

Tekst en foto: Dan Rolandus

De tweede overwinning na de Strandrace ’t Gorsje in Ouddorp en het goede optreden tijdens het NK Strandrace in Renesse kwam niet onverwachts voor Jules de Cock. ‘’Ik zat vrij snel alleen, dacht vervolgens aan een goede training voor het wegseizoen. Ik ben gewoon maximaal door blijven rijden, leegrijden en kijken hoe ver ik kon komen. Het was een zwaar rondje met veel wind. Ik hoop op de weg een paar mooie klassiekers met mijn ploeg (TWC Het Snelle Wiel, DR) te rijden, dat ik na een goed strandseizoen kan laten zien wat ik kan. Ik zat op het NK in Renesse ook in de kopgroep, maar moest er vanwege een lekke band af. Het was mijn eerste strandseizoen waarin ik uitslagen heb gereden en hoop dat door te zetten in de klassiekers. Ik zou heel graag nog stappen willen maken om in een continentale ploeg te komen, maar zal daarvoor eerst uitslagen moeten rijden'', aldus de 22-jarige geboren Zeeuw. 

Strandboulevard

De vierde editie van de RegioBeachraces werd enkele weken afgelast omdat vanwege de verwachte zware storm Dennis het NK Strandrace in Renesse een dag naar voren was gehaald. De weersomstandigheden waren afgelopen zondag onder aan de Haringvlietdam wederom grillig, maar de wedstrijd hoefde niet te worden afgeblazen. Het peloton was in de voorlaatste strandrace flink uitgedund omdat voor velen het wegseizoen was begonnen. "De RegioBeachraces zijn ook dit seizoen goed aangeslagen. De opzet is dat wij kleinschalig organiseren en dat wordt door de deelnemers gewaardeerd. We proberen het volgende strandseizoen in de strandraceloze weekenden wedstrijden te organiseren, dus buiten de grote KNWU-wedstrijden te blijven.’’ De organisator van de RegioBeachraces keek met argusogen ook uit naar de in aanbouw zijnde strandboulevard aan het Haringvliet in Hellevoetsluis. ‘’Het parcours langs de strandboulevard zou een optie kunnen zijn, maar laten we eerst maar eens zien als het is opgeleverd. We hebben ook nog een optie in Zeeland'', aldus John Roos.

Uitslag Strandrace Boelies Hellevoetsluis (4e editie RegioBeachraces): 1. Jules de Cock (Eindhoven), 2. Wouter Harteveld (Oude Tonge), 3. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 4. Arjan van der Niet (Katwijk), 5. Wouter Roos (Stad aan het Haringvliet), 6. Boris Romers (Rozenburg), 7. Jordi Talen (Spijkenisse), 8. Marco van Leeuwen (Hellevoetsluis), 9. André van den Nieuwendijk (Ouddorp), 10. Marco Snoek (Brielle). Vrouwen: 1. Lieke de Cock (Eindhoven), Ines Klok (Rockanje), 3. Marleen Keijzer (Middelharnis).

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl