Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Montferland Cyclo verwacht veel deelnemers

Maandag 02 maart 2020

National - Na de recente golf van afgelastingen van wielerwedstrijden verwacht de organisatie van de Montferland Cyclo op zondag 17 mei veel deelnemers.

Onder meer de Ronde van de Achterhoek, Omloop van de Hoekse Waard en Groeistad Klassieker werd afgelast. Veel koersen kampen met problemen rond de politie inzet. De Montferland Cyclo hoopt de renners die nu met gaten in hun programma worden geconfronteerd een mooie extra koers te bieden. De Cyclo wordt op een grote omloop, het voormalig parcours van het NK wielrennen, georganiseerd. 

De start en finish van de Montferland Cyclo zijn in ’s-Heerenberg en er wordt gestart in meerdere groepen, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen licentiehouders en recreanten. “We bieden op het heuvelachtige parkoers in Montferland een wedstrijd aan op een volledig afgesloten omloop van 15 kilometer, voor renners met en zonder wedstrijdlicentie”, vertelt bestuurslid Jos Kaal. “Iedereen start in een groep van eigen niveau, leeftijd, dan wel licentie categorie. Daardoor verloopt de wedstrijd veilig en krijgt iedereen de kans om te koersen op zijn of haar eigen niveau." 

De Montferland Cyclo is iets meer dan 100 kilometer lang. Er worden zeven ronden afgelegd, waardoor de deelnemers ruim over de 1000 hoogtemeters voor hun kiezen krijgen. Kaal: “De ervaring leert dan ook dat groepen uit elkaar vallen en deelnemers vervolgens in kleinere groepen naar de finish koersen. Dit maakt het leuk en veilig voor iedere getrainde sportieve fietser. Bovendien vinden wielrenners het een prachtige ervaring om over volledig verkeersvrije wegen te kunnen koersen met motorbegeleiding.”

Inschrijving geopend

De Montferland Cyclo kende vorig jaar rond de 300 deelnemers, maar doordat er in groepen gestart wordt, is de capaciteit van het parkoers een stuk groter. Toch is die capaciteit ook niet onbeperkt. Tijdig inschrijven is dus aan te raden. Dat kan via de website www.montferlandcyclo.nl. De Montferland Cyclo maakt deel uit van het NK wielrennen voor bedrijven, waarbij de Cyclo wordt gecombineerd met een toertocht, een ploegentijdrit en het Finish Festival. Meer informatie over het NK wielrennen voor bedrijven.  

Foto: © SportfotoEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl