Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen handen schudden in Ronde van Zuid-Holland

Donderdag 12 maart 2020

Elite men - Geen handen schudden in de Ronde van Zuid-Holland. Dat is het motto in de enige wielerklassieker voor elite/beloften in de provincie Zuid-Holland. Vanwege het Coronavirus wordt er ook in de Ronde van Zuid-Holland nadrukkelijk op gewezen de handen niet met elkaar te schudden.

Tekst: Dan Rolandus

De 67e editie van de Ronde van Zuid-Holland voor elite/beloften belooft aanstaande zaterdag evenwel weer een waar spektakel te worden. De oudste wielerklassieker van Nederland werd vorig jaar vanwege extreem slechte weersomstandigheden na 115 kilometer in volle finale stilgelegd. Hans de Jong, medeorganisator van de Ronde van Zuid-Holland en manager van HSK Trias/Mooi Jong kijkt uit naar zaterdag waarin hij hoopt dat zijn team in de ‘thuiswedstrijd’ hoge ogen zal gooien. Tijdens de teampresentatie in Den Haag liet zowel De Jong als ploegleider Marco Riemen weten een super gemotiveerde groep renners tot hun beschikking te hebben. Marco Riemen: ‘’We willen ons handhaven in de topcompetitie, maar wel zodanig dat we met een halfuur uitzending op Eurosport aan de frontlinie actief te zijn door aanvallend te rijden. Daarnaast willen we in de vrije klassiekers en de clubcompetitie gewoon meedraaien. We willen ons zaterdag als ploeg in onze thuiswedstrijd laten zien.’’

Vijfentwintig ploegen komen naar Den Haag om vanuit Kijkduin van start te gaan onder welke VolkerWessels-Merckx (Daan van Sintmaartensdijk en Nick van der Meer), Metec TKH (Ramon van Bokhoven en Jason van Dalen), A'Bloc Cycling Team (Rick van Breda en Adriaan Janssen), HSK Trias Mooi-Jong (André Looij en Raymond Kreder), John Deere NWVGroningen (Adrie Lindeman en Patrick van der Duin), Home Solution-Soenens uit België (Rick Burgmans), De Jonge Renner (Bram de Kort en Mathijs de Leng), Krush-IJsselstreek (Gino Vierhouten en Bas Ottevanger), Westland Wil Vooruit (Luuk van der Wal), Team Rockpalast Matrix uit Duitsland, Tempo-Hoppenbrouwes-VIRO (Jos Koop), De Volharding-Artivelo (Jordi Talen), Team Reggeborgen (Lars Oreel, Roy Duijvesteijn), AW Groep-SwABo (Sjors Handgraaf), Willebrord Wil Vooruit (Sven van Luijk), WV De Kannibaal (Sybren Welling), Jan van Arckel Pliegers (Niels Boogerd), WASP Combinatie Ploeg (Daniel Langereis). ‘’We hebben een goed rennersveld met een aantal grote continentale ploegen en teams uit België en Duitsland. We hebben zelfs nog ploegen moeten teleurstellen, onder welke een Engels team’’, kijkt de Westlandse koersdirecteur Hans Jansen uit naar de Ronde van Zuid-Holland.

Parcours

De start om 12.00 uur en de finish om circa 15.45 uur vindt plaats op de Zandvoortselaan in Den Haag-Kijkduin. De 172 kilometer lange vrije wielerklassieker voert de renners door onder meer door het Delfland, het Groene Hart, Rotterdam-Zestienhoven en het Westland. ‘’Omdat het steeds moeilijker wordt het peloton veilig door de Randstad te laten rijden, hebben we besloten om de route in te korten en met twee plaatselijke ronden naar de finish te rijden. Bij Leiderdorp gaan we rechtsaf richting Woubrugge om bij de stoplichten naar rechts te rijden naar Alphen aan de Rijn de Zegerbaan op richting Boskoop/Waddinxveen. Met deze aanpassing hopen we met de ondersteuning van het Surveillance Team van de Politie Haaglanden en met 45 gecertificeerde verkeersregelaars van het Motorteam Zoetermeer de renners veilig door Zuid-Holland te laten rijden’’, aldus Hans de Jong. Meer info.

Foto: © Dan Rolandus Vorig jaar gooide de storm roet in het eten en werd de ronde niet uitgereden, daarvoor won Marten Kooistra



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl