Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Hoovels en Michiels Benelux Kampioen MTB

Zondag 08 september 2013

Offroad - Mountainbiker Kevin van Hoovels is voor de derde achtereenvolgende keer op rij Benelux Kampioen geworden. De 28-jarige Belg uit de formatie Lingier Versluys besloot op het Buytenpark van Snowworld vanaf de tweede ronde een indrukwekkende solo met een klinkende overwinning. Githa Michiels won de vrouwenwedstrijd.

Tekst: Dan Rolandus

,,Het parcours in Zoetermeer ligt me heel goed, ken het en is het mooiste parcours van Nederland,’’ complimenteerde hij daarmee de organisatie. ,,De benen voelden goed en ik zat mooi mee met Jens Schuermans en die Duitser (Markus Schulte-Lunzum, DR.). Die twee maakten in de tweede ronde bergop een fout waarop ik een gaatje sloeg. Ik ben gewoon tempo blijven rijden en zag het gat steeds groter worden en heb de koers verder gecontroleerd,’’ analyseerde de Belgisch kampioen van 2010 zijn wedstrijd. Door het ontbreken van nationale toppers als de niet geheel fitte Jan Jaap Moorlag en Michiel van der Heijden en het vroegtijdig uitstappen van de zieke drievoudige kampioen van Nederland Rudi van Houts leek het Benelux Kampioenschap Zoetermeer vooral een Belgisch onderonsje te worden. Naast Kevin van Hoovels reed Tom Meeuwsen eenzaam en alleen op plaats twee en zag het er op plek drie goed uit voor Jens Schuermans. Doch de Duitser Markus Schulte-Lunzum en de Belgisch kampioen Bart de Vocht overstaken belofte Schuermans, waarop de Duitser als derde op het podium mocht stappen. De beste Nederlander was Hans Becking op de zesde plaats.

Uitslag Benelux Kampioenschap MTB voor elite/beloften: 1. Kevin van Hoovels (Balegem, B.), 2. Tom Meeusen (Essen, B.), 3. Markus Schulte-Lunzum (Duitsland), 4. Bart de Vocht (Emblem, B.), 5. Jens Schuermans (Maas Mechelen, B.), 6. Hans Becking (Wetteren, B.), 7. Sebastien Carabin (België), 8. Robert de Bock (Melsele, B.), 9. Bas Peters (Heythuysen), 10. Frank Beemer (Garderen).

 

Githa Michiels inhaalrace loont

De Belgische kampioene Githa Michiels liet ondanks een zware val tijdens het WK mountainbike in Zuid-Afrika met een ingepakte pols bij de vrouwen niets aan het toeval over door in de modder van de ‘bult’ van Snowworld Zoetermeer naar de zege te sjouwen. Laura Turpijn en nationaal kampioene Anne Terpstra straalden tevredenheid uit met de podiumplaatsen twee en drie. ,,De pijn is er nog steeds, maar de conditie is goed en die wil ik op peil houden,’’ blikte ‘bikkel’ Michiels alvast vooruit op de afsluitende WB-wedstrijd in het Noorse Hafjell. Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat de renster uit Hoboken de zege in het Zoetermeerse ging ophalen. Anne Terpstra had namelijk grootse plannen om haar nationale kampioenstrui kleur te geven. De Apeldoornse nam in de eerste ronde flink afstand van Laura Turpijn uit Beuningen en de Wierdense Annefleur Kalvenhaar. Michiels moest in dezelfde ronde evenwel van haar fiets om een nieuw achterwiel in te steken. Het oponthoud kostte haar veel tijd en dus energie om het grote gat met de voorste drie goed te maken. Die uitdaging ging de renster uit de formatie Toka Print Pro MTB-Team graag aan. Githa Michiels passeerde achtereenvolgens Kalvenhaar Turpijn en Terpstra en soleerde vervolgens naar de zege. Anne Terpstra zakte zelfs door naar plaats drie. ,,Ik voel me de laatste weken niet honderd procent, kwam na het WK ook niet helemaal goed uit Zuid-Afrika. Maar toch liep het vanaf de start goed, sloeg een gaatje, maar kramp in de derde ronde betekende overleven waarop Githa voorbij kwam. En we zaten nog niet eens op de helft. De kramp was op anderhalve ronde van de finish verdwenen en heb ik nog lekker kunnen draaien. Achteraf mag ik niets eens ontevreden zijn met mijn podiumplaats, er zat niet meer in. Na de WB-wedstrijd in Noorwegen ga ik voor een meerdaagse nog naar Guiyang in China,’’ aldus de mountainbikester van Superior Brentjens MTB Racing Team. Laura Turpijn was dik tevreden met haar tweede plaats. ,,Ik heb door fysieke ongemakken nauwelijks kunnen trainen,’’ liet de nationaal kampioene 2012 weten. ,,Nu gaat het elke week beter, dus mag het seizoen wat mij betreft langer duren. Zoals het NK Marathon in Eijsden, normaal zo aan het einde van het seizoen koud en nat, maar nu het weer beter gaat is Eijsden een mooi doel.’’

Uitslag Benelux Kampioenschap MTB voor vrouwen: 1. Githa Michiels (Hoboken, B.), 2. Laura Turpijn (Beuningen), 3. Anne Terpstra (Apeldoorn), 4. Mirre Stallen (Breda), 5. Annefleur Kalvenhaar (Wierden).

 Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl