Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia’s Tour neemt etappeschema mee naar 2021

Dinsdag 17 maart 2020

Elite men - Olympia’s Tour zou dit jaar van 18 tot en met 22 maart verreden worden, maar was één van de vele (sport)evenementen die als gevolg van de strikte maatregelen ter indamming van het Coronavirus niet verreden kan worden. De organisatie heeft besloten geen alternatieve datum voor 2020 te zoeken en streeft ernaar het etappeschema van dit jaar naar 2021 mee te nemen.

Het is zeker niet zo dat de organisatie een dergelijke beslissing lichtzinnig neemt.  Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events heeft begrip voor de door de overheid getroffen maatregel, maar spreekt ook van een domper. “We waren trots dat we erin geslaagd waren binnen vijf maanden na de vorige editie met een prachtig etappeschema en een zeer sterk deelnemersveld terug op de kalender te zijn. De keuze voor het voorjaar is een voltreffer gebleken omdat het in een behoefte van de teams  blijkt te voorzien. Het besluit heeft ook financiële gevolgen. De afgelasting – één week voor de wedstrijd - heeft ervoor gezorgd dat er veel onontkoombare kosten zijn gemaakt.”

Geen alternatieve datum

Toch kwam de beslissing snel om de wielerbonden KNWU en UCI niet om een alternatieve datum te vragen. Rondhuis: “We willen de gemeenten en overheden de kans geven zich nu te focussen op wat belangrijk is: de bestrijding van het virus. Bovendien: het voor jaar is de plek gebleken waar Olympia’s Tour toekomst heeft en daar moeten we niet meer van af wijken. Het is ook moeilijk om een nieuwe datum te vinden, waarbij politiebegeleiding mogelijk is en die zekerheid hebben we in maart wel.”

Vizier op toekomst

En dus wordt het vizier op de toekomst gericht op komend jaar. “Er wordt nu aan gewerkt om mogelijk te maken om in 2021 het geplande etappeschema van dit jaar te rijden. De eerste reacties van de betrokken gemeenten zijn daarover positief.   De geplande Olympia's Tour met de ploegentijdrit in de Gemeente Hardenberg, etappe op de VAM-berg in Drenthe en de etappes in de Gemeenten Steenwijkerland, Beuningen en Berkelland willen we volgend jaar in 2021 alsnog gaan rijden. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid  van 24 tot en met 28 maart 2021 zijn. De etappes blijven dan op hun nu geplande dag. Ik wil tot besluit een dankwoord  richten tot alle betrokken partijen. Ik ben onder de indruk van de grote inzet van gemeenten en comités, de inzet van alle betrokken vrijwilligers en het vertrouwen van de deelnemende teams.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl