Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mike Teunissen rijdt zondag virtueel 'Vlaanderen'

Donderdag 02 april 2020

Elite men - Dertien renners gaan komende zondag toch de Ronde van Vlaanderen rijden, niet over de Belgische wegen, maar op de rollen.

Onder de deelnemers is de Nederlander Mike Teunissen van Jumbo-Visma.

Het is de enige Nederlander in een deelnemersveld van slechts dertien. Ook Oliver Naessen, Greg van Avermaet, Remco Evenepoel, Yves Lampaert, Zdenek Stybar, titelverdediger Alberto Bettiol, Jasper Stuyven, Tim Wellens, Thomas de Gendt, Wout van Aert, Michael Matthews en Nicolas Roche 'koersen'mee.

Flanders Classics en Sporza werken voor dit concept samen met technologiepartners Bkool en Kiswe. Bovendien zetten ook de deelnemende ploegen hun schouders onder dit unieke concept. Ze waren zonder aarzelen bereid mee te werken en doen dit bovendien gratis.

DeRonde2020 zal zondag 5 april te zien zijn op één vanaf 15u30. Een uur later zal een virtuele Ronde van Vlaanderen winnaar 2020 gekroond worden. In een gesloten rit voor enkel profrenners, rijden 13 profs de laatste 32 km van De Ronde virtueel tegen elkaar, thuis op de rollen. Het parcours zit momenteel reeds ingeladen in het digitale platform van Bkool.

Koers zou geen koers zijn zonder commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer en dus zijn beiden van de partij om ook het verhaal van deze unieke Ronde van Vlaanderen te vertellen.

De organisatie van de Ronde van Vlaanderen hoopt de echte editie later dit jaar nog te laten verrijden.

Mike Teunissen zegt in een bericht van zijn team: “Ik vind het leuk om online te koersen. Op deze manieren kunnen we onszelf en onze sponsoren toch tonen aan de wielerliefhebbers. Daarnaast is het leuk om de fans eens wat anders te bieden, zeker in deze koersloze periode.” De Nederlander heeft zich ook al wat voorbereid. “Ik ben de afgelopen dagen wat vaker op de Tacx geklommen. De komende dagen zal ik ook wat andere digitale wedstrijden rijden om er alvast een beetje in te komen. Daarnaast hoor ik dat er een digitale meeting aankomt met Wout en Grischa (Niermann, red). Dan zal ik de nodige tips van onze ploegleider horen.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl