Kampioenen zonder koers (5): Anna van der Breggen

Zaterdag 11 april 2020

Women - In onze rubriek Kampioenen zonder Koers hadden we tot nog toe steeds aandacht voor sporters die hun kampioenstrui niet konden tonen. Olympisch kampioene Anna van der Breggen heeft geen trui die haar status uitdraagt, maar blijft wel een jaar langer kampioene.

Dat ze nu nog langer olympisch kampioene is, wuift ze weg. “Het is zo dat niet veel mensen dat kunnen zeggen, maar als ik had kunnen kiezen hadden we in een gezonde wereld wel de Olympische Spelen gereden komende zomer.”

Het coronavirus heeft de sportwereld volledig stil gelegd,dat had ook de renster van Boels-Dolmans niet kunnen denken in de beginfase. “In maart denk je nog, dat het wellicht in april begint en nu is het plotseling juni voordat er gekoerst kan worden. Je traint zonder doelen en dat is voor een sporter best vreemd. Je leeft immers van doel tot doel. Ik heb de hoop dat we weer een keer kunnen koersen en hoop van het najaar nog een doel te maken."

De Zwolse fietst al enige tijd rond met een dubbel gevoel. “Je traint wel en geniet maar van de natuur om je heen. Je maakt er het beste van, maar je weet ook dat mensen in ziekenhuizen en supermarkten druk zijn om alles aan de gang te houden in Nederland. " (Roy Schriemer)

Foto: © Sportfoto

Lees ook de verhalen van Ilse PluimersRobin Lowik, Shirin van Anrooij  en Daan Hoole Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl