Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse aanwinst voor Telenet Baloise Lions

Dinsdag 21 april 2020

Offroad - De veldritformatie Telenet Baloise Lions heeft zich met het oog op het nieuwe wegseizoen versterkt met een Nederlandse aanwinst.

Behalve de Nederlanders Looijen en Van der Haar staan bij Telenet Baloise Lions ook de vrouwen Lucinda Brand (op de weg rijdend voor Trek Segafredo), Fleur Nagengast en Shirin van Anrooij onder contract.

Mocht jij nu ook denken: Jelle Looijen, daar had ik nog niet van gehoord?  Dan geeft hij je daar zelf ook gelijk in. “Dat kan heel goed kloppen, want tot vier jaar geleden voetbalde ik nog. Ik ben gaan mountainbiken en twee jaar geleden ook wedstrijden gaan rijden. Mijn gedachte was dat ik wel hard fietste en dan ook wel zou gaan winnen, maar dat bleek niet zomaar het geval. Maar ik zag de oproep van Telenet Baloise Lions voorbij komen waarbij nieuw talent gezocht werd. Dat leek me wel een leuke uitdaging, dus toen heb ik een vragenformulier ingevuld en ik stuurde een oude inspanningstest mee. Toen werd ik uitgenodigd om langs te komen voor nog een inspanningstest, een sprinttest en een gesprek.”

Moed opgegeven

Dat bleek niet helemaal ideaal in het tijdschema van Jelle te passen. “Ik had een excursie met school in Portugal en ben in mijn eentje terug gekomen voor deze afspraak. Maar ik had drie weken nauwelijks getraind en stelde me er niet al te veel van voor. Ik had eigenlijk de moed opgegeven, maar toen kreeg ik het bericht dat ik éen van de twee geselecteerden was. Dat was wel echt een mooi moment, want ik kijk enorm uit naar de kans die deze stap mij biedt." 

Op dit moment kan er niet gekoerst worden en dat zal ook nog enige tijd vergen, zoals het er nu naar uitziet. Looijen hoopt er maar het beste van. “Het is heel jammer dat we nu niet zoals gepland op 1 mei kunnen starten, maar iedereen zit natuurlijk nu in dezelfde situatie. Anders waren we nu op stage op Mallorca geweest, maar voorlopig train ik alleen en onderhoud ik mijn conditie. Als het straks weer kan en mag zal ik ook graag met Lars van der Haar gaan fietsen. Hij woont bij mijn in de buurt, het lijkt me een aardige vent en ik kan ongetwijfeld veel van hem leren. Hij  was al zo aardig om mijn fiets mee te brengen uit Vlaanderen in ieder geval.” 

De 19-jarige coureur uit Elst hoopt er maar het beste van. “Het zou mooi zijn als ik dit seizoen nog een paar mooie koersen kan rijden in dit continentale team. Het is een heel mooie kans die ik heb gekregen van dit team om met deze coureurs op pad te mogen en daar wil ik op termijn graag invulling aan geven. In samenspraak met mijn trainer Han ten Hove werk ik de komende periode aan mijn basis als wegrenner. Natuurlijk is het ook mijn droom om ooit de top te bereiken. Niets is onmogelijk dat zie je wel. Zo rijd je nog maar kort mountainbike-wedstrijden en het volgende moment word je als wegrenner toegevoegd aan een veldritteam” aldus de student land- en waterbeheer aan de Universiteit in Wageningen.

Foto: © Telenet Baloise Lions.Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl