Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'Lars binnen vijf jaar wereldkampioen elite'

Dinsdag 10 september 2013

Offroad - 'Lars van der Haar is binnen vijf jaar wereldkampioen veldrijden bij de elite', die uitspraak deed ploegleider Richard Groenendaal van het Rabobank Development Team op de presentatie van de veldritploeg in 's-Hertogenbosch.

Groenendaal kreeg onlangs van zijn beschermeling Van der Haar te horen dat de wegen van beide partijen waarschijnlijk gaan scheiden aan het einde van het seizoen. De Nederlands kampioen veldrijden - derde op het WK in Louisville - is immers zo goed als rond met Argos-Shimano. Daarmee krijgt het Rabobank Development Team ook in het crossen steeds meer de rol van opleidingsteam. In Den Bosch zag de verzamelde media immers naast Van der Haar één eliterenner: Niels Wubben. Verder werden de beloften Gert-Jan Bosman, Martijn Budding (neo), Emiel Dolfsma, Stan Godrie en wereldkampioen Mike Teunissen gepresenteerd.

Verwachtingen

"We zijn heel blij dat Martijn Budding ons team komt versterken, na Mathieu van der Poel was hij vorig jaar een sterk presterende junior, hij was niet voor niets ook tweede op het WK veldrijden. Van Mike Teunissen verwachten we dat hij na een zwaar wegseizoen opnieuw piekt op het WK (nu in Hoogerheide), we mikken met hem op het podium. Van Niels Wubben, Stan Godrie, Gert-Jan Bosman en Emiel Dolfsma hopen we dat ze er een schepje bovenop kunnen doen komende winter en regelmatig voorin de uitslag te vinden zullen zijn."  Groenendaal vindt het vertrek van Van der Haar eigenlijk te vroeg komen, maar voorspelt hem wel een grote toekomst. 'Ik heb het in kleine kring al vaker gezegd, maar nu zal ik het hier ook in het openbaar voorspellen: Lars is binnen vijf jaar wereldkampioen bij de elite." 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl