Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop van Valkenswaard gaat door met aanpassingen

Maandag 27 april 2020

Elite men - De voorbereidingen op de Bruyn Metaal - omloop van Valkenswaard worden voortgezet. De wedstrijd zal volgens de oorspronkelijke planning plaatsvinden op 6 september 2020 en is daarmee de eerste wedstrijd in de landelijke topcompetitie na de coronacrisis.

"Terwijl wielerminnend Nederland smachtend staart naar lege wegen, zullen de kasseistroken, klinkerwegen en gravelpaden in de regio Valkenswaard het prachtige decor vormen waarin de wielerstrijd op hoog niveau dan eindelijk weer losbarst" meldt de organisatie.

Het programma start om 09.00 uur met een wedstrijd in de Topcompetitie voor junioren om 13.00 zullen de elite renners van start gaan voor hun wedstrijd meetellend voor de Nederlandse Loterij Topcompetitie.

"De organisatie zet alles op alles om de wielerfans te geven waar ze zo lang naar uitkijken; koers. De spectaculaire klassieker weet zich inmiddels verzekerd van het sterkst mogelijk deelnemersveld. Het parcours, vorige editie door toeschouwers en deelnemende ploegen zo gewaardeerd, is op kleine delen gewijzigd zo wordt ook de gravelstrook op het Loon in Waalre aangedaan. Een aanpassing is ook gedaan door de start en finish op de Markt in Valkenswaard te doen plaats vinden."

De organisatie houdt rekening met de 1.5 mtr samenleving en zal de Markt als zodanig inrichten.

"Eurosport doet verslag van de Brabantse klassieker, maar na maanden hunkeren naar live sport, is er natuurlijk niets mooier dan aan het parcours te staan om de rennerskaravaan voorbij te zien razen."

Foto: © Theo van Sambeek

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl