Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Samenwerking Jumbo-Visma en Limburg Cycling

Maandag 25 mei 2020

Elite men - Team Jumbo-Visma en Limburg Cycling bundelen de krachten. De sportploeg en het Limburgse wielerplatform gaan samen de breedtesport en talentontwikkeling in Limburg verder ondersteunen.

De samenwerking met de zuidelijke provincie sluit aan bij de activiteiten van Team Jumbo-Visma Academy zoals schoolclinics, verenigingsondersteuning en talentontwikkeling. De Academy richt zich primair op middelbare scholieren.

 In het kader van de samenwerking gaat Team Jumbo-Visma Academy, als dat weer mogelijk is, meerdere malen met het jeugdplan naar Limburgse middelbare scholen. Daarnaast zal de Academy Limburgse verenigingen ondersteunen op verschillende terreinen.

 De Limburgse wielrenners Tom Dumoulin en Mike Teunissen rijden in het geel-zwarte tenue van Team Jumbo-Visma, terwijl ook de Limburgse ploegleider en oud-wielerprof Frans Maassen onderdeel uitmaakt van de ploeg. Maassen ziet de samenwerking als een welkome ontwikkeling. “We hebben op dit moment een aantal vaandeldragers in het Limburgse wielrennen, maar dat betekent niet dat we op onze lauweren kunnen rusten. Er moet continuïteit zijn op het gebied van talentvolle wielrenners."

Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling, is blij met de samenwerking. "Onlangs hebben we de virtuele kick-off van de samenwerking met Team Jumbo-Visma en drie Limburgse wedstrijdverenigingen gehad. Het was mooi om te zien dat iedereen enthousiast was en bereid is om er samen de schouders onder te zetten. We hebben de schoolbezoeken logischerwijs uit moeten stellen. Zodra de situatie het toelaat, gaan we verder met de uitvoering hiervan.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl