Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema bezorgt Belkin eerste zege in grote ronde

Woensdag 11 september 2013

Elite men - Bauke Mollema heeft de zeventiende etappe in de Vuelta a Espana gewonnen. De klimmer van Belkin ontstapte in de laatste kilometer en hield het jagende peloton achter zich, waar Edvald Boasson Hagen de sterkste was van de sprint. Voor Belkin betekent de zege een eerste overwinning in een grote ronde. 

Vincenzo Nibali (Astana) blijft leider.

"

Ik wist dat dit mijn kans was, dat ik het op deze manier moest proberen. De hele dag heb ik gedacht aan een aanval in de laatste kilometer. Ik wist dat het peloton uitgedund zou worden op de klim. Nu waren er dankzij de waaiers helemaal weinig renners over. Onder het rode vod ging de snelheid wat omlaag en voelde ik dat dit mijn kans was. Ik gaf alles en had heel veel pijn, maar wist gelukkig vol te houden. Ik kwam hier met ambities voor het klassement, maar kwam er na één week achter dat dat na een zware Tour niet mogelijk was. Vanaf dat moment heb ik gefocust op dagsucces en het is fantastisch dat het nu gelukt is om een rit te winnen”aldus een zeer blije Mollema.

De laatste Nederlander die voor Mollema een overwinning boekte in een grote ronde, was Pieter Weening. De Fries won een rit in de Giro van 2011. In de Vuelta was Lars Boom met een ritzege in 2009 de laatste Nederlander die een etappe won, maar daar maakte Mollema nu dus verandering in. 

Foto (c). SF/George Deswijzen.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl