Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Doelen Dumoulin en Groenewegen, excuses Jakobsen

Maandag 08 juni 2020

Elite men - Wat viel er elders te lezen dit weekend? Tom Dumoulin en Dylan Groenewegen lieten de NOS weten dat hun doelen niet veranderen. De Limburger mikt op de Tour, Groenewegen op de Giro.

Dumoulin zegt tegen De Perstribune dat de voorbereiding op de Tour nu echt begonnen is en laat verder voorzichtig in zijn koerskalender kijken. "Zoals het er nu naar uitziet, ga ik voor de Tour de France van start in een aantal voorbereidingskoersen, ook in Frankrijk. Daarna moeten we het nog bekijken, maar waarschijnlijk ga ik ook nog van start in een aantal klassiekers en het wereldkampioenschap. Daar hoop ik ook te kunnen schitteren.”

Groenewegen zal in de Giro d’Italia niet op zijn gebruikelijke lead-out kunnen rekenen, zo meldde hij bij de NOS. “Normaal gaan klassieke mannen als Mike Teunissen en Amund Jansen met mij mee. Die gaan nu de klassiekers rijden en dus ziet mijn lead-out er iets anders uit. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik ook met die mannen kan winnen.” 

Fabio Jakobsen ging dit weekend op social media door het stof over opmerkingen die hij maakte in de podcast De Polderkoers. De Nederlands kampioen had het daar over de wrijvingen die er bij zijn werkgever aanwezig waren geweest tussen zijn sprinttrein en die van Viviani. Volgens hem werden die uitspraken ook deels uit hun verband gehaald door andere media. "Ik heb met de betrokken partijen gesproken, voor wie ik altijd het grootste respect heb gehad, zowel teamgenoten als concurrenten, en ik kijk ernaar uit om binnenkort hen weer te zien en met hen te racen. Mijn excuses voor het ongemak."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl