Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KCC EUregio Gravelride gaat bescheiden door

Donderdag 11 juni 2020

National - De KCC EUregio Gravelride gaat op zondag 20 september van start in Eibergen. Maar in een bescheiden vorm, zo laat de organisatie van de toertocht weten.

“Het lijkt erop dat er in september gelukkig weer meer mogelijk is op sportgebied, maar we moeten als samenleving nog voorzichtig blijven. Het is dus verstandig om na de succesvolle première van vorig jaar nu een pas op de plaats te maken en de Gravelride dit jaar kleiner te houden.”

De KCC EUregio Gravelride kende in 2019 een vliegende start. De ruim 400 enthousiaste fietsers uit binnen- en buitenland, het schitterende weer en de lovende kritieken smaakten naar meer, zo bekent Peter Ossenkoppele namens de organisatie. “Natuurlijk hadden we deze lijn graag doorgetrokken en weer een groots wielerevenement neergezet. We zagen dat de deelnemers genoten en dat is waar je het voor doet. Maar in deze tijden gaat de gezondheid van iedereen voor en heb je als organisatie te maken met maatregelen en een onzekere factor in de vorm van het coronavirus.”

Kleinere vorm

Maar hoop doet leven, zo zegt Ossenkoppele: “De hoop is dat 2021 een beter jaar zal worden voor iedereen, en voor de fietsliefhebbers dat er dan weer een grotere versie van de Euregio Gravelride mogelijk is. Die liefhebbers willen we niet met lege handen laten staan. Daarom gaat de tocht op zondag 20 september wel door, maar in een kleinere vorm. Dus die datum kunnen de fietsers alvast wel in hun agenda zetten. In de tussentijd, blijf gezond en maak op een veilige manier je kilometers.”

Vanuit Eibergen door Euregio

De start en finish zijn bij Wielervereniging De Stofwolk in Eibergen en de organisatie laat weten dat de route weer loopt door mooie stukjes van de Euregio. De fietsers gaan van de gebaande paden door de Achterhoek, Twente en Duitsland. Meer informatie over de afstanden en routes maakt zij later bekend.  

Foto: © SportfotoEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl