Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Engelen rijdt top-10 in Roemenië

Zondag 26 juli 2020

Elite men - Adne van Engelen (Bike Aid) heeft de Sibiu Cycling Tour (UCI 2.1) afgesloten met de zevende plaats in het eindklassement.

De 27-jarige coureur uit het Noord-Hollandse ’t Zand legde de basis voor zijn fraaie top-10 plaats in de 12,5 kilometer lange individuele tijdrit van Curmătura Ștezii naar Arena Platos waar hij achter onder meer de zegevierende, en eindwinnaar, Gregor Mühlberger (BORA-Hansgrohe) de zevende tijd noteerde.

De hoge klassering van Adne van Engelen kwam in de afsluitende etappe van Sibiu naar Sibiu over 109 kilometer niet meer in gevaar. Het team van A BLOC, onder leiding van Jo Berghmans, zocht evenals in de vorige ritten de aanval. Nadat Adriaan Janssen zijn avontuur zag mislukken, waagde de Noord-Hollander Stijn Appel halverwege koers een poging samen met de Italiaan Gabriele Petrelli (Friuli ASD). Het duo strandde door toedoen van de teams BORA Hansgrohe en NIPPO DELKO One Provence op 2 kilometer voor de streep. Pascal Ackermann werd vervolgens door vijf ploeggenoten uitstekend afgezet voor zijn tweede overwinning op Roemeense bodem. Stijn Appel werd uitgeroepen tot de strijdlustigste renner van de dag, Meindert Weulink van de ronde.

De Oostenrijker Gregor Mühlberger (BORA-Hansgrohe) won behalve het eindklassement ook de groene puntentrui en de bolletjestrui. Landgenoot Patrick Konrad eindigde als tweede en de Zwitser Matteo Badilatti (Israel Start-Up Nation) eindigde als derde

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl