Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tourtest met plussen en minnen voor Jumbo-Visma

Zondag 16 augustus 2020

Elite men - Primoz Roglic is niet van start gegaan in de slotrit van het Criterium du Dauphiné, waar hij klassementsleider was. Wel won Sepp Kuss de slotetappe en liet ook Tom Dumoulin zien in goeden doen te zijn.

De dag begon met tegenslag over Roglic: de Sloveen van Jumbo-Visma kwam gisteren - net als Steven Kruijswijk - ten val, kon de rit volbrengen, maar startte nu niet vanwege heupklachten. Daarmee vielen twee van de drie beoogde Tour-kopmannen uit in Frankrijk.

Voor Tom Dumoulin en Sepp Kuss bood dit scenario de gelegenheid een andere rol op zich te nemen, zij trokken vandaag direct in de aanval. De Amerikaan won de rit, Dumoulin werd vijfde. In totaal won de ploeg drie etappes met Van Aert, Roglic en Kuss.

Dumoulin kijkt met vol vertrouwen vooruit na een prima Dauphiné. “Wat een dag. Wat een week. Ik weet niet of het komt dat ik al een tijdje niet meer gekoerst had of dat het ligt aan deze wedstrijd. Ik heb nog nooit zo’n zware vijf opeenvolgende dagen gehad. Die heb je zelfs in de Tour niet. Het was echt iedere dag afzien, maar het ging goed naar mijn gevoel. Ik zat er elke dag goed bij, maar ik kom nog net iets te kort om het echte verschil te maken. Gelukkig maakte Sepp het geweldig af. Na het wegvallen van Primoz en Steven hadden we vanmorgen besloten om er nog vol voor te gaan en nog een keer alles te geven. Dat is gelukt. We waren al snel met vijftien man of zo weg, met drie van ons. Wout is echt heel sterk. Niet normaal. Het was keihard afzien als hij op kop kwam. Maar al bij al was het een geweldige dag.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl