Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Cecchini en Fournier naar opvolger Boels-Dolmans

Donderdag 20 augustus 2020

Women - Elena Cecchini en Roxane Fournier verdedigen in 2021 de kleuren van Team SD Worx.

Sportief directeur Danny Stam heeft beide subtoppers de afgelopen weken weten te contracten en is overtuigd dat dit tweetal nog de progressie in huis heeft om naar de wereldtop toe te groeien. "Door de komst van de Italiaanse en Française wordt de tweede lijn in het team nog sterker, waardoor de ploeg ook in de breedte beter kan scoren."

De Italiaanse Cecchini (28 jaar) heeft een contract voor twee jaar getekend en is vooral een versterking voor de voorjaarsklassiekers. ,,Ik volg Elena al enkele jaren”, zegt Stam. ,,Zij is in mijn ogen een hele goede renster, waar we het beste nog niet van hebben gezien. Ze heeft nu al goede uitslagen gehaald in de klassiekers, maar ook rittenkoersen, zoals de Thüringen Rundfahrt, op haar naam geschreven. Verder heeft zij een prima koersinzicht. Inmiddels komt ze al vijf jaar voor dezelfde ploeg uit (Canyon-Sram, red). Een nieuw team met een andere begeleiding, sfeer en werkwijze kan juist heel motiverend voor haar werken.”

Ook de Française Roxane Fournier komt in 2021 uit voor Team SD Worx. Danny Stam ziet in haar een ideale pion in de sprinttrein voor Jolien d’Hoore. Verder acht hij haar rap genoeg om in bepaalde wedstrijden ook voor haar eigen kans te gaan. Fournier heeft een contract voor een jaar getekend. 

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl