Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kooij van opleidingsteam naar WorldTour

Donderdag 27 augustus 2020

Blog - Olav Kooij rijdt vanaf 1 juli 2021 voor de profploeg van Team Jumbo-Visma. De 18-jarige renner tekent een contract tot en met 2023 bij de Nederlandse World Tour-ploeg.

Kooij rijdt vanaf begin dit jaar in het shirt van Jumbo-Visma Development Team. In zijn eerste seizoen bij de beloften wist hij tot op heden drie koersen te winnen. De renner uit Numansdorp is na Gijs Leemreize het tweede talent dat de overstap maakt van de opleidingsploeg naar het World Tour-team van Team Jumbo-Visma.

“Het is sneller gegaan dan ik had durven dromen”, vertelt Kooij. “Vorig jaar was ik superblij om bij de opleidingsploeg te tekenen. Dat was al een heel mooie stap. Dat ik zo snel een profcontract mag tekenen, is heel speciaal en echt een droom die uitkomt. Ik voel me op mijn plek bij deze ploeg. De komende jaren hoop ik me verder te ontwikkelen in het sprinten. Dat gaat op het moment erg goed en is mijn wapen om wedstrijden te winnen. Daar zal ik me op blijven focussen.”

“Olav is een heel groot talent”, aldus sportief directeur Merijn Zeeman. “In die paar wedstrijden die hij dit jaar heeft gereden, liet hij zien dat hij ontzettend snel is en kan winnen. Dat is knap voor een eerstejaars belofte. Het is goed voor zijn ontwikkeling dat hij vanaf volgend seizoen wedstrijden op een hoger niveau gaat rijden. Ook voor onze Academy is dit een mooie transfer. Deze stap bevestigt dat Robbert de Groot en zijn staf goed werk leveren.”

Foto: © Sportfoto

 

 


Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl