Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gmelich Meijling wint in Hoogerheide

Zondag 30 augustus 2020

Elite men - Jarno Gmelich Meijling won zaterdag de derde wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer. De start/finish was dit keer op de Scheldeweg in Hoogerheide.

De klim op de Scheldeweg was voor de renners een lastig obstakel. De ronde werd vervolgens verreden langs de Nieuweweg en de Onderstal. Dit keer was er start gelegenheid voor de junioren en de Elite/beloften. Vanwege de invallende duisternis waren de alle wedstrijden 30 minuten eerder gestart.

Bij de junioren stonden er ruim 80 renners aan het vertrek. Iedereen was blij dat er weer een wedstrijd gereden mocht worden. Dit allemaal volgens de Corona regels. De snelheid lag hoog en menig kopgroepjes ontstonden. Uiteindelijk vormen er een kopgroep van 5 renners die voor de overwinning gingen strijden. Roan Konings bleek uiteindelijk de snelste te zijn voor Koert van Oosten en Rowdy Reunis.

Bij de elite/beloften was weer een sterk deelnemersveld aan het vertrek. Menig Continentale ploegen waren afgereisd naar Hoogerheide: CTM Vlasman, CTM Metec TKH, VolkerWessels-Merkx, Coers Cycling Club, Leopard Procycling en NWV Groningen.

Het Vlasman CT van Harttijs de Vries was goed vertegenwoordigd om de eerste plaats van het algemeen klassement te verdedigen. Het startschot werd gegeven door burgemeester van Woensdrecht Steven Adriaansen. De snelheid in het peloton was vanaf het begin hoog en er ontstonden daardoor maar weinig kopgroepen. De regen dreigde nog roet in het eten te gooien, maar na een flinke bui kwam de zon weer door. 

De overwinning was uiteindelijk voor de renner van WC De IJsselstreek Jarno Gmelich Meijling voor Lars Oreel en Huub Deelstra. 

Volgende week vindt de vierde wedstrijd plaats in Putte. 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl