Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olav Kooij zegeviert in Coppi & Bartali

Dinsdag 01 september 2020

Elite men - De eerste (A) etappe van de Settimana Coppi e Bartali is gewonnen door Olav Kooij.

De renner van Jumbo-Visma maakt nu nog deel uit van het opleidingsteam van deze formatie, maar is per 1 januari prof. De eerstejaars belofte liet zich dit jaar opmerken als sprinter.

In de Italiaanse wedstrijd rijdt Jumbo-Visma met Academy-renners, maar ook met oud-ritwinnaar Pascal Eenkhoorn en Taco van der Hoorn.

Kooij verloor zijn leiderstrui in de ploegentijdrit waarin Jumbo-Visma vijfde werd. Behalve Van der Hoorn, Eenkhoorn en Looij deed van Nederlandse zijde ook Rick Pluimers mee.

Maar de winst in de slotrit was binnen. "Het was een hectische finale”, blikt Kooij terug. “Op zevenhonderdvijftig meter was er nog een rotonde. Dat was een cruciaal punt, maar ik zat goed gepositioneerd dankzij mijn ploeggenoten. Op tweehonderd meter van de finish ben ik aangegaan. Ik voelde meteen dat ik de benen had om te winnen. Het deelnemersveld is erg sterk hier. Dit is een overwinning van een hoog niveau met diverse World Tour-teams aan de start. Ik ben erg blij dat ik deze etappekoers begin met een overwinning.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl