Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pieterse en Groen naar titel NK Streetrace

Zaterdag 05 september 2020

Offroad - Puck Pieterse is Nederlands kampioene Streetrace geworden. De andere titels gingen naar Erik Groen (elite) en Frits Biesterbos (junioren), beiden rijdend voor Stappenbelt.

De renster van Alpecin-Fenix reed in de tweede ronde weg van de concurrentie. Fem van Empel won zilver, Lauren Molengraaf brons.

Pieterse trok wat met haar been toen ze op de hoogste trede moest plaats nemen. "Ik ben vorige week gevallen met Beringen, maar op de fiets had ik er geen last van. Ik kon vroeg een gat slaan en dat goed volhouden. Het is fijn dat ik weer wedstrijden rijden kan. Na de winter heb ik een kleine pauze ingelast om daarna te gaan mountainbiken. Door corona kwam het er niet van."

Bij de mannen was Sam de Nijs tweede en Jeroen van Eck derde.

Winnaar Groen zei: " Ik was goed vertrokken en kon gelijk een gat slaan op de rest van het peloton samen met Jeroen van Eck. Ik trok een ronde hard door om weg te komen, maar kon niet gelijk wegkomen. Hierna viel het tempo terug en kreeg de rest de kans om terug te keren.  Daarom zette ik alles op één aanval in de laatste ronde. Helaas dacht de rest hetzelfde en moest ik een ander moment kiezen voor mijn definitieve aanval. In een 180 graden bocht wist ik de nummer één en twee binnendoor in te halen en kwam in leidende positie. Door maximaal door te rijden naar de finish wist ik de winst veilig te stellen. Super blij om de hattrick te pakken qua NK-titels op de Streetrace! "

Foto: © Specialized-Stappenbelt en CyclingOnline.nlEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl