Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema zesde, geel voor Jumbo-Visma

Zondag 06 september 2020

Elite men - Bauke Mollema was in de negende etappe van de Tour de France zesde.

In Lauruns eindigde de kopman van Trek-Segafredo op elf seconden van een groep van vijf renners. Dagwinnaar werd Tadej Pogacar, die net als de nieuwe gele truidrager Primoz Roglic smaakmaker van de dag Marc Hirschi voor bleef.

Mollema zei: "Iedereen wist waar het zou ontploffen en op die klim reed ik mijn eigen tempo. Ik kwam in een groep terecht waarin we de koplopers in het zicht hadden. Jammer dat we niet mee konden sprinten voor de winst, maar de elf seconden waren niet een al te groot verschil."

De nieuwe leider Roglic is in de wolken met zijn gele trui. “Het was een snelle en lastige etappe. Iedereen was ontzettend gemotiveerd om voor de gele trui te gaan. De jongens hebben de hele dag geweldig werkt verricht. Het is een prachtige trui om te hebben. Ik voel me heel erg gelukkig. Iedereen droomt ervan om deze in handen te hebben. Het is ook een stukje waardering naar het hele team. We moeten ons best blijven doen. Hopelijk heb ik de trui in Parijs nog steeds om mijn schouders. Na deze zware etappe hebben we wel een rustdag verdiend.”

Tom Dumoulin is eveneens blij met de verovering van de gele trui. “We hebben hard gewerkt om de trui te bemachtigen. Het was vandaag een mooi moment om het te doen. Het was een groot gevecht, maar we hebben laten zien hoe sterk we zijn. Ik voelde me al beter dan gisteren. Bovendien ben ik blij dat ik een aandeel in de verovering van het geel van Primoz heb gehad. Ik heb vertrouwen dat we deze positie zo kunnen houden.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl