Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Criteriumzeges voor Pluto, Cent en Coster

Maandag 07 september 2020

National - Afgelopen weekeinde stonden de criteriums van Putte en Goor op het programma.

Met een tweede plaats in de Ronde van Putte neemt Timo de Jong de leiding in de algemeen klassement van de Woensdrechtse Wielerzomer. De overwinning was voor  de belofte renner Martin Pluto.

Ruim honderd elite beloften renners stonden aan het vertrek in Putte. Dit keer had de organisatie te kampen met wat afmeldingen van renners die zondag aan de Omloop van Valkenwaard deelnemen. Het geheel geasfalteerde parcours in Putte had een lente van 1800 meter en de snelheid lag wederom hoog. Na enkele schermutselingen ontstond er een kopgroep van vier renners: Rico van Damme (ZRTC Theo Middelkamp), Remco Schouten ( RC Jan van Arkel), Timo de Jong ( VolkerWessels- Merkx) en Martin Pluto. In de achtervolging ontstond er een groep van 26 renners,  maar door de eendrachtige samenwerking van de vier koplopers liep de voorsprong uit naar ruim één minuut. Het peloton werd voortijdig uit koers gehaald. De spurt voor de overwinning werd aangetrokken door Martin Pluto en niemand kwam er meer overheen. Timo de Jong werd 2de, Remco Schouten 3de en Rico van Damme 4de. 

Volgende week vindt de laatste wedstrijd plaats van de Woensdrechtse Wielerzomer in Huijbergen: nieuwelingen/jeugd start 15.00 uur, junioren 16.15 uur  en de elite/beloften start 18.00 uur.

Cent en Coster in Goor

Na twee tweede plaatsen eerder in het seizoen was het nu raak voor Marit Cent en dat in haar thuisronde, al was de start en finish naar buiten het dorp verplaatst om in het centrum van Goor geen mensenmassa op de been te brengen. Zij versloeg Kirstie van Haaften en Marjolein van 't Geloof in de sprint. “We waren op het laatst met twintig rensters weg, maar uiteindelijk liep alles samen. Dat maakt het lastiger je te plaatsen, maar het kwam toch goed. Ik was eerder dit jaar nipt geklopt door Van ’t Geloof in Honselersdijk en had het vertrouwen dat ik in een lange sprint kon winnen. Even dreigde ik ingesloten te raken, maar vanuit het wiel van Van Haaften kon ik naar de zege sprinten. Winnen is altijd leuk, maar zeker in de eigen regio."

Bij de mannen was het Patrick Coster die de Ronde van Goor heeft gewonnen. In de sprint bleef de renner van Allinq-Krush-De IJsselstreek Patrick de Blom (Kanjers) en Jelle Wolsink (Vlasman) voor.

Vorig jaar won Coster het Nederlands Studenten Kampioenschap in Enschede. Vandaag was hij veruit de sterkste in de spurt. “Ik werd fantastische afgezet door ploeggenoot Marien Bogerd, nadat in de slotfase nog enkele koplopers werden terugg gehaald.. Ik had nog niet gewonnen dit jaar, zoveel wedstrijden waren er natuurlijk ook niet. Maar mijn zege voor 2020 is binnen” aldus de renner die volgend jaar een stapje terug doet om zich op zijn studie te richten.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl