Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Piotr Havik extra gemotiveerd in Antwerp Port Epic

Vrijdag 11 september 2020

Elite men - Het zit Piotr Havik tot nu toe niet mee. Nadat hij – eindelijk – een profcontract mocht tekenen bij het Deense Riwal-Readynez  gooide de pechduivel keer op keer roet in het eten.

Nog afgezien van de corona–stop  hield ziekte  hem van resultaat af in de Saoudi Tour en de Tour du Haut Var. In de Tour de Wallonie raakte hij bijna zijn rechterwijsvinger kwijt en in ‘zijn’ Dwars door het Hageland remden twee lekke banden hem af.

Bovendien hebben de coureurs van Riwal-Securitas – ICT-bedrijf Readynez haakte plotseling af en besloot ook over 2020 niets meer te betalen – vanaf augustus geen geld meer ontvangen. Ook de intrede van nieuwe sponsor Securitas veranderde hier niets aan.

"Dus is het nu bijna een verplichting geworden om de benen te laten spreken,” maakt de Ammerstollenaar duidelijk. ,,De wedstrijd met veel kasseien en onverharde stroken ligt me. Vroeger ging het veldrijden me ook goed af. Dus hoop ik, zonder pech, de negatieve situatie te kunnen ombuigen. Zoals altijd zal ik voor de aanval kiezen.” En over het voortbestaan van zijn Deense equipe: ,,Hopelijk slaagt Aart Vierhouten er in om de ploeg voor langere tijd op de rails te houden. Wanneer dat het geval is, kunnen we ook in 2021 bij de ploeg blijven. Ons contract bevat namelijk een clausule die dit waarborgt.”  (Ton van Wieringen)

Foto: RiwalEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl