Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Anne Tauber maakt ook stappen op Col du VAM

Zondag 20 september 2020

Offroad - Nationaal Cross Countrykampioene Anne Tauber  heeft de tweede mountainbikewedstrijd voor de 3 Nations Cup voor elitevrouwen gewonnen. De geboren Friezin, die uitkomt voor CST PostNL, kreeg achtereenvolgens haar Zuid-Afrikaanse ploeggenote Mariske Strauss en Lotte Koopmans (LTD Team) mee op het podium.

Tauber en Straus lieten op het fraaie parcours op de Col du VAM in het Drentse Wijster de concurrentie al snel de hielen zien. Anne Tauber sloeg in de laatste ronde haar slag door weg te demarreren van Mariske Strauss. ‘’Het was met mijn teamgenootje een mooie wedstrijd met veel strijd. We reden op de limiet, het was heel spannend. Ik plaatste in de laatste ronde voor het oprijden van de rockgarden de laatste aanval en ben van haar weggereden’’, analyseerde de Tauber haar winnende race. De 25-jarige Anne Tauber kijkt, in de tijd waarin het coronavirus Covid-19 nog niet is bedwongen, van wedstrijd naar wedstrijd. ‘’Na mijn blessure was deze cross na vorige week in Spaarnwoude pas mijn tweede wedstrijd. Ik voel me steeds sterker worden en hoop deze lijn op het NK aanstaande zaterdag op Watersley door te trekken. Ik zat vandaag ook weer beter in mijn ritme en verwacht dat dit elke wedstrijd beter zal worden. Mijn been is geheel genezen en kan alle weerstand weer dragen.’’

Anne Tauber hoopt ook op het NK op Watersley weer te kunnen leveren. ‘’Het zal heel spannend worden, Anne Terpstra is ook heel goed. Na het NK zal het een mooi blok aan wedstrijden worden.’’ De nummer vijftien van de wereldranglijst reist direct na het NK af naar Tsjechië voor de wereldbeker waar zij een dubbelprogramma (twee shortraces en twee crosscountrywedstrijden) zal rijden en kijkt dan uit naar het WK in het Oostenrijkse Leogang en vervolgens het EK in Zwitserland. ‘’Ik ga de wedstrijden onbevangen in. Het is een overvol programma en kijk na elke cross hoe ik er fysiek voorsta en welke uitslag eruit zal rollen. Ik kijk in deze coronatijd niet zozeer naar de concurrentie, heb geen idee of zij goed of wel minder hebben kunnen trainen. Ik ben vooral bezig om mezelf klaar te stomen en te ontwikkelen om er nog een mooi jaar van te maken en klaar te zijn voor de Olympische Spelen Tokyo 2021.’’

Puck Pieterse (Alpecin-Fenix) won bij de junior-vrouwen na Spaarnwoude ook voor de 3 Nations Cup op de Col du VAM. De Amersfoortse was oppermachtig. Femke van Empel (Olympia Cicli MTB Team) werd op gepaste afstand tweede en Fenna Hoegee (WV Schijndel) stapte als derde op het podium.

Pim Ronhaar beste Nederlander

Het waren achtereenvolgens de Belgen Pierre De Froidmont (BH-Wallonie MTB Team), Kevin Panhuyzen (Cube Pro Fermetures Sefic) en Arne Janssens (BH-Wallonie MTB Team), die op de Col du VAM het podium bij de elite-beloften kleurden. Pim Ronhaar (Pauwels sauzen Bingoal/vista media hamme) uit Hellendoorn was op de vierde plaats de best geklasseerde Nederlander. 

Mountainbiker Tom Schellekens uit Schijndel heeft de tweede wedstrijd om de 3 Nations Cup (U19) afgesloten met de tweede plaats. De 17-jarige biker van Olympia Cicli MTB Team/WV Schijndel moest op de Col du VAM in het Drentse Wijster de Belg Jarne Vandersteen (Orbes G-Bikes MTB Racing Team) voor zich dulden. De Brabander bleef Sander Hubrechts uit België ver voor. Frits Biesterbos (Stappenbelt Specialized Racing Team/MBC Bar-end) uit Apeldoorn finishte in het zeer sterk bezette internationale juniorenveld als tweede Nederlander in de top-10 als vierde.

Tekst: Dan Rolandus; Foto: © Sportfoto

 

 

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl