Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

BinckBank Tour: Aalter en Riemst redden ronde

Woensdag 30 september 2020

Elite men - Aalter wordt donderdag de startplaats van de rit in de BinckBank Tour. Deze Belgische plaats was ook al de finishplaats. Vrijdag is er een tijdrit in Riemst voorzien.

Organiator Golazo moest op zoek naar een nieuwe startplaats toen de Nederlandse gemeenten zich gisteren terug trokken. Philippine in Zeeland was de beoogde startplaats voor donderdag, vandaag was een tijdrit in Vlissingen voorzien, terwijl Nederlands Limburg op vrijdag gastheer zou zijn.

Het college van burgemeester en schepenen van Aalter ging in op het voorstel om de voorziene lokale ronde zeven keer, in plaats van drie keer, te rijden en dus ook te starten in de gemeente. We krijgen zo een rit van 145 km, volledig op grondgebied Aalter. De aankomst ligt zoals voorzien op de Europalaan, de start zal om 13u gegeven worden naast het kerkhof.

Na het wegvallen van de geplande tijdrit in Vlissingen vandaag, heeft de BinckBank Tour een mooie oplossing gevonden in Riemst. Daar wordt vrijdag geen rit in lijn, maar een tijdrit van 8,14 km afgewerkt, met daarin ook de beklimming van de Slingerberg. Met dank aan de gemeente Riemst die dat op deze korte tijd mede mogelijk maakt.

Nieuwe rittenschema:

di 29.09: Blankenberge – Ardooie: Jasper Philipsen

wo 30.09: / (noodgedwongen rustdag)

do 01.10: Aalter - Aalter (157 km) 

vr 02.10: tijdrit Riemst (8,14 km)

za 03.10: Ottignies-Louvain-la-Neuve - Geraardsbergen (183,6 km)

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl