Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra en Vader starten wederom van voren

Vrijdag 02 oktober 2020

Offroad - Nationaal kampioen crosscountry Milan Vader heeft zich met een uitstekende vierde plaats in de shorttrack geplaatst op de eerste startrij. Anne Terpstra deed bij de vrouwen hetzelfde en wel met een zevende plaats.

Milan Vader reed op hetzelfde parkoers in het Tsjechische Nové Město na Moravě een bekeken race, hield de posities goed in de gaten. De 24-jarige moutainbiker van KMC-Orbea trok in de laatste ronde vol door en ging vanuit het bos zelf de sprint aan. De Zeeuw werd op de streep nipt voorbij gereden door achtereenvolgens de zegevierende Braziliaan Henrique Avancini, de Zwitser Thomas Litscher en de Duitser Maximilian Brandl. Milan Vader werd in zijn eerste shorttrack dertiende en vestigde zich met een vierde plaats wederom bij de wereldtop.

Nationaal crosscountry kampioene Anne Terpstra verbeterde zich ten opzichte van de achtste plaats in de eerste race nu met een zevende plaats. Wederom goed voor een startplaats op de eerste rij. De bikester van Ghost Factory Racing verdedigde haar positie in een wedstrijd, die in een bijzonder hoog tempo werd afgewerkt. De overwinning ging ondanks een val bij het ingaan van de laatste ronde evenals in de eerste shorttrack naar de Britse Evie Richards. De Franse wereldkampioene crosscountry Paulina Ferrand-Prevot finishte, ondanks een licht protest, als tweede en de Oostenrijkse Laura Stigger werd derde. 

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl