Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groen en Zeldenrust winnen Hondsrug Classic

Zondag 04 oktober 2020

Offroad - Erik Groen heeft de Hondsrug Classic gewonnen. De renner van Specialized Stappenbelt won de sprint van een kopgroep van zes.

Bij de vrouwen was Monique Zeldenrust winnares. Zij kreeg Rozanne Slik en Iris Stelt mee op het podium. Was het bij de mannen tot het eind spannend om de winst, Zeldenrust (Liv) reed anderhalve minuut voor de concurrentie uit.

Groen bleef in de sprint Thom Bonder en Rick Ottema voor. Ook Roel verhoeven, Maarten Vierhout en Gerben Mos waren tot het laatst mee van voren.

De winnaar bij de mannen verrast zichzelf dit siezoen. "Ik wilde eigenlijk een beetje afbouwen, maar ik word dit jaar derde op het NK Cross-Country en win het NK Streetrace. Toch een mooie buit in zo'n door corona geplaagd seizoen."

Bij recreatieplas 't Nije Hemelriek bij Gasselte leek aanvankelijk Rick Ottema de beste papieren te hebben voor winst, op de stukken zand rond de plas kwam hij steeds met voorsprong door. "Maar dat was het enige punt waar ik verschil kon maken" zei hij na afloop. "Het lukte me niet om de anderen af te schudden. Ik ging de sprint van ver aan, maar er kwamen er twee over. Jammer, maar het is niet anders."

Groen ging met vertrouwen de eindsprint in. "Ik kon de snelheid van de anderen aardig inschatten en had het gevoel dat ik zou kunnen winnen. Onderweg had ik niet te gek gedaan, want het was lastig hier weg te blijven. Sprinten op een mountainbike is je moment kiezen en dan kort maar krachtig aangaan. Dat werkte. Ik ben er heel blij mee. Ik was hier al eens derde achter de toenmalige wegprofs Bert-Jan Lindeman en Martijn Keizer, maar nu grijp ik de volle winst" aldus Groen, die nog één wedstrijd op het programma heeft staan: over twee weken in Oldebroek.

Eerste vrouw Monique Zeldenrust zei:"Bij de start had ik even nodig om het juiste ritme te vinden. Na tien kilometer wist ik echter de koppositie over te nemen en op het strandstuk een gaatje te slaan. Door af en toe aan te sluiten bij achter ons gestarte master rijders, die voorbij kwamen, kon ik mijn voorsprong verder uitbreiden en wist ik na dik twee uur als eerste te finishen.”

Uitslag:

1. Erik Groen, 2. Thom Bonder, 3. Rick Ottema, 4. Maarten Vierhout, 5. Roel Verhoeven, 6. Gerben Mos, 7. Jelle Looijen, 8. Arjan Hofman, 9. Jasper Laat, 10, Lars Hohmann

1. Monique Zeldenrust, 2. Rozanne Slik, 3. Iris Stelt, 4. Iris Offerijn, 5. Rosa van Doorn, 6. Marlies Vos, 7. Tessa Neefjes, 8. Anniek Mos, 9. Francien Looije, 10. Petra Sweertman

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl