Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel zesde in Luik-Bastenaken-Luik

Zondag 04 oktober 2020

Elite men - Mathieu van der Poel is zesde geworden in Luik-Bastenaken-Luik.

De renner van Alpecin-Fenix won de sprint van een achtervolgende groep op vijf vluchters. 

Roglic won de sprint door net nog een te vroeg juichende Julian Alaphilippe op de lijn te passeren. De Sloveen bedankte Tom Dumoulin, die op de laatste klim de eerste groep nog flink uitdunde. Een aanval van Alaphilippe was de inleiding van de finale. Hirschi, Roglic en Pogacar sloten aan en in de slotfase kwam ook Mohoric aansluiten. Die probeerde de anderen te verrassen door direct te demarreren. Alaphilippe bracht in de sprint Hirschi uit balans, maar werd op de sprint onaangenaam verrast. Later werd de wereldkampioen terug gezet naar de vijfde plek.

Het is voor Team Jumbo-Visma de tweede overwinning in een monument dit jaar. Begin augustus triomfeerde Wout van Aert in Milaan-Sanremo Algemeen directeur Richard Plugge zag Roglic in de Giro d’Italia winnen. “Ik ben heel blij voor hem en het team. Dit is ons tweede monument dit jaar. Het is ongelofelijk wat we doen dit seizoen. Dit was een grote kans voor de ploeg. Na de tegenslag in de Tour komt Primoz geweldig terug. Hij kan goed omgaan met winnen, maar ook met verliezen.”

Van der Poel imponeerde zaterdag met een lange solo in de Binck Bank Tour, die hem de slotrit en de eindzege opleverde. Hij mocht tevreden zijn met het weekeinde als geheel. Maar de winnaar in Van der Poel wil altijd meer. "Ik vind het een gemiste kans. Op de klim kwam ik net iets tekort. Maar als je dan ziet dat Mohoroic er naar toe rijdt, is dat wel zuur. Ik voelde me zelf heel goed. Maar het moment dat ze versnelden kon ik niet mee. Maar je hoopt dat de samenwerking goed is en dat je er nog naar toe rijdt met die groep."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl