Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Empel komt met schrik vrij na zware val Giro

Dinsdag 06 oktober 2020

Elite men - De vierde rit van de Giro d'Italia is gewonnen door Arnaud Démare. Etienne van Empel kwam samen met ploeggenoot Luca Wackerman van Vini Zabu-KTM ten val.

Waar Wackermann naar het ziekenhuis moest, stond Van Empel na een tijdje weer op. Hij laat weten dat het goed gaat. "Ik heb alleen wat sneden in mijn vingers. Maar ik hoop dat ik snel goed nieuws hoor over Luca." De twee werden geraakt door een hek dat in het peloton terecht kwam, waarschijnlijk door een laag vliegende helicopter.

Eerder in de rit viel Pieter Weening over een bidon, hij kon na enige tijd zijn weg vervolgen en later in de rit nog werken voor kopman Vincenzo Nibali.

Démare kon het zelf niet geloven. De Fransman bleef in Villafranca Tirrena Peter Sagan en Davide Ballerini nipt voor. Wilco Kelderman kwam als 24e over de meet als hoogst geklasseerde landgenoot.

Het peloton verlaat vanavond Sicilië en vertrekt naar het Italiaanse vasteland. Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk doen dat met een top 10-klassering in de bagage.

“We zijn veilig binnengekomen vandaag”, aldus Kruijswijk. “In de finale was het wel even opletten. Het regende in de afdaling en de weg begon wat nat te worden. Daardoor zaten we niet echt op ons gemak, maar we zijn er goed doorgekomen. De jongens hielden me goed van voren. Dat was ook wel nodig met de smalle wegen en het slechte wegdek.”

De kopman van Team Jumbo-Visma is blij met zijn huidige vorm en hoopt in de loop van Giro nog wat te verbeteren. “Ik heb nu het niveau dat ik gehoopt en verwacht had. Ik heb er vertrouwen in dat mijn conditie nog zal verbeteren. Dit jaar heb ik weinig koersdagen gehad, waardoor ik nu nog niet mijn topniveau heb bereikt. Als alles loopt zoals het moet, dan verwacht ik dat ik dit niveau kan vasthouden of zelfs verbeteren.”

Foto: © Vini Zabu-KTM/Riccardo Scanferla 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl