Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Milan Vader na florissant begin ver teruggeworpen

Zaterdag 10 oktober 2020

Offroad - Milan Vader (KMC-Orbea) is er tijdens het WK Crosscountry voor elites in het Oostenrijkse Leogang niet in geslaagd om een top-10 plaats te bemachtigen.

De nationaal kampioen moest na een flitsende start uiteindelijk genoegen nemen met de drieëntwintigste plaats achter onder andere wereldkampioen Jordan Sarrou uit Frankrijk. Milan Vader moest de leiding in de tweede ronde overgeven aan Sarrou, maar had een kleine halve minuut voorsprong op een groepje van vijf met de Braziliaan Henrique Avancini aan de leiding. De Zwitser Mathias Flueckiger zette in de derde ronde zijn opmars in, terwijl de Zeeuw steeds verder begon af te glijden. Flueckiger behaalde achter Jordan Sarrou het zilver en de Fransman Titouan Carod legde beslag op de derde plaats. Milan Vader zou uiteindelijk op de 23-ste plaats eindigen.

"Het was niet mijn beste dag, ben tijdens het evalueren ook heel veel aan het denken geweest waar de oorzaak lag. Ik dacht na zo’n drukke periode (NK, vier WB-wedstrijden in Tsjechië in acht dagen, DR) in Leogang iets meer rust te nemen, maar had misschien wel harder moeten trainen. De balans zoeken, luisteren naar je eigen lichaam dat zijn de moeilijkste elementen in de topsport. Maar dat is achteraf natuurlijk. Ik voelde me vooraf heel fris. Ik ben misschien iets te hard van start gegaan, wellicht een beetje over de limiet waardoor ik de concentratie verloor en in de afdaling in de derde ronde een paar keer ben gevallen. Dat kan je op dit niveau niet permitteren. Daarna had ik moeite om weer in het ritme te komen. Maar let wel, ik ben in vorm, dus kijk ik alweer uit naar het EK in Zwitserland’’, aldus analyseerde de nuchtere Milan Vader.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl