Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Alvarado wint veldrit in Gieten

Zondag 11 oktober 2020

Offroad - Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Superprestige-cross van Gieten gewonnen.

Annemarie Worst werd tweede , Lucinda Brand derde.

Alvarado moest heel even Worst en Brand in haar gezelschap dulden, maar reed in de tweede ronde weg bij de anderen om niet meer terug gezien te worden. "Ik startte op de verkeerde banden, daardoor gleed ik weg. Het was sowieso zoeken naar het gevoel op de crossfiets, want ik heb de afgelopen drie weken niet op deze fiets gezeten."

Het was ook afwachten of ze haar vroege aanval kon volhouden. "Ik had laat besloten toch het WK MTB te rijden (waar ze zaterdag derde werd bij de beloften-vrouwen, red). Dat betekende nog wel een lange reis gisteren, maar het gevoel was goed. Ik heb vanmorgen los gefietst op de weg en toen hier wat ronden op de crossfiets over het parcours gereden. Na mijn aanval kon ik het volhouden. Het is heel mooi om zo aan het seizoen te beginnen. Ik heb een mooi programma staan, al is het natuurlijk afwachten wat er door gaat. De wereldtitel verdedigen is mijn grote doel van de winter en verder hoop ik zoveel mogelijk te winnen."

Achter de wereldkampioene mengden vier rensters zich in de strijd om de overgebleven podiumplaatsen. Worst en Brand trokken die naar zich toe ten koste van Denise Betsema en Europees kampioene Yara Kastelijn.

Annemarie Worst was ook content: “Ik ben hier heel tevreden mee. Ik heb een rare voorbereiding gehad door een schouderblessure en heb eigenlijk maar drie wegwedstrijden kunnen rijden in de aanloop naar deze eerste cross. Op training liep het helemaal niet deze week. Dus ik stond met een open vizier aan de start, het kon alle kanten op. Als je dan op het podium staat, verrast me dat eigenlijk best. Maar fijn om zo te beginnen.”

Foto: © Sportfoto

Top 10Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl