Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma met drie landgenoten naar Vuelta

Donderdag 15 oktober 2020

Elite men - Jumbo-Visma heeft met Tom Dumoulin en Primoz Roglic twee kopmannen voor de Ronde van Spanje. De Sloveen krijgt als titelverdediger rugnummer 1. 

Ploegleider Grischa Niermann geeft aan dat de rolverdeling tussen de beide kopmannen gaandeweg de Ronde van Spanje nader wordt bepaald. “Gedurende de Vuelta wordt duidelijk wiens kaart we trekken. Ons team staat met twee favorieten voor eindwinst aan de start, waarvan er eentje de winnaar van vorig jaar is. Dat zorgt ervoor dat andere ploegen naar ons zullen kijken. Daar zijn we ons van bewust. We moeten met een goed plan komen om tot een goede prestatie te komen. Ik denk dat we een heel sterke ploeg hebben met twee absolute speerpunten. De andere jongens kunnen Primoz en Tom optimaal ondersteunen." 

De Duitser vindt dat zijn renners een pittig parcours voorgeschoteld krijgen. “De eerste drie etappes zijn drie bergritten. Op dat moment moeten we er meteen staan. Daarna volgt spoedig de zesde etappe. Dat is in mijn ogen toch wel de Koninginnenrit, gezien de finish op de Col du Tourmalet. Natuurlijk volgen er nog zware etappes, maar het zwaartepunt van de Vuelta ligt naar mijn mening in de eerste week.” 

De twee kopmannen weten zich ondersteund door Robert Gesink, Lennard Hofstede, Jonas Vingegaard, George Bennett, Paul Martens en Sepp Kuss.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl