Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Anne Terpstra soleert naar EK zilver

Zaterdag 17 oktober 2020

Offroad - Anne Terpstra heeft tijdens het EK CrossCountry voor elite-vrouwen in Monte Tamaro in Zwitserland achter de ongenaakbare wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot een zilveren medaille behaald.

De bikester Ghost Factory Racing had een achterstand van 41 seconden op de Française, maar had aan het einde van de streep een marge van 15 seconden op de Oekraïense Yana Belomoina, die derde werd. ‘’Het was vanaf de tweede ronde in mijn eentje best een saaie race, maar het was met al die ruimte ook wel weer lekker rijden, want ik hoefde op niemand te letten’’, gaf Anne Terpstra aan dat Pauline Ferrand-Prevot de sterkste was en ver achter haar een groepje van drie vrouwen aan het knokken was voor het brons. ‘’Dat nam niet weg dat ik scherp moest blijven. Ik moet het hebben van mijn techniek, kan daarmee mijn snelheid genereren, maar Pauline was bergop de sterkste en dat heeft uiteindelijk de doorslag gereden.’’ De mountainbikester uit Apeldoorn kreeg tijdens het WK in Oostenrijk te kampen met hyperventilatie, een handicap uit het verleden die weer opspeelde op het WK. ‘’De teleurstelling was groot en best lastig om met vertrouwen het EK in te gaan. Iedereen wist dat ik de wedstrijd zou gaan rijden en dat het ook weer zou kunnen gebeuren. Aan de andere kant kan ik snel schakelen door zo’n tegenslag achter me te laten. Ik voelde me goed en eenmaal lekker in mijn vel kan ik het beste in mezelf naar boven halen en dat is uiteindelijk goed gelukt.’’ Anne Terpstra overweegt nog of zij de crossfiets uit de schuur zal halen om een veldritwedstrijd te rijden. ‘’We hebben met het NK, het WK en het EK best een heel zwaar blok achter de rug. Maar desondanks voel ik me goed en ben gemotiveerd. Er zijn weinig wedstrijden meer en wat gaan we in Coronatijd nog kunnen rijden. Ik ben er nog niet uit of ik ga crossen of mijn rust zal pakken.’’ De Noord-Hollandse Sophie von Berswordt (Bikesight.nl) eindigde op de twintigste plaats en Anne Tauber (CST PostNL) finishte als 31-ste. (Dan Rolandus). 

Mick van Dijcke zevende op EK Crosscountry

Mick van Dijcke is tijdens het Europees kampioenschap CrossCountry voor beloften (U23) in het Zwitsersel Monte Tamaro-Monteceneri op de zevende plaats geëindigd.

De Zeeuw uit de beloften-equipe van Jumbo-Visma passeerde de finish op krap van twee minuten op de kersverse Europees kampioen Joel Roth uit thuisland Zwitserland. Het podium kleurde verder met de Zwitser Vital Albin (tweede) en de Italiaan Juri Zanotti. De Noord-Hollander Sam de Nijs (Bikesight.nl) klasseerde zich op plaats negentien en Ian Schumacher (Stappenbelt Specialized Racing Team) uit Broek op Langedijk finishte in dezelfde ronde als de winnaar op de 34-ste plaats.

Foto: © Sportfoto

 

 

 

 

 

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl