Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Denise Betsema imponeert in Beringen

Zaterdag 17 oktober 2020

Offroad - Denise Betsema heeft de Ethias Cross in Beringen gewonnen.

De Texelse reed al vroeg in de wedstrijd weg bij haar concurrentes en kon haar solo tot het einde toe vol houden.

Wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado werd tweede, Eva Lechner derde. Annemarie Worst had pech in de slotfase, door een val kon ze niet mee sprinten om de podiumplaatsen.

"Ik had echt goede benen vandaag en dat is wat je nodig hebt op zo'n zwaar parcours. Natuurlijk heb ik ook afgezien. Maar ik voelde me geweldig in mijn element", begon ze na afloop haar relaas. "Op de beklimming kon ik tijd pakken, terwijl ik in de afdalingen wellicht wat verloor omdat ik niet te veel risico's wilde nemen. Maar op de daaropvolgende klim kon ik dat wel weer goedmaken."

 Dat ze klimmen wel leuk vindt, is bekend. "Ik kende dit parcours ook, omdat hier eerder al mountainbikewedstrijden reed. Maar het was wel mijn eerste deelname in een veldrit hier, dus wilde ik toch afwachten wat dat gaf. Maar dat is dus goed uitgedraaid."

 "Toegegeven, ik werd de voorbije weken lichtjes onrustig omdat een overwinning uitbleef. Dan doet dit echt heel goed. Dit had ik even nodig voor de gemoedsrust. Het is wel zo dat ik een tijd last heb gehad van een tekenbeet. Stilaan komt de topvorm er nu wel aan."

Foto: © Sportfoto

Top 10Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl