Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pieterse wint brons op EK MTB

Zondag 18 oktober 2020

Offroad - Puck Pieterse heeft op het Europees kampioenschap Cross Country voor junior-vrouwen in het Zwitserse Monte Tamaro-Monteceneri een bronzen medaille behaald op 3.06 minuten van de kersverse Europese kampioene Mona Mitterwallner.

De Amersfoortse uit het opleidingsteam Alpecin-Fenix was achter de ongenaakbare wereldkampioene Mona Mitterwallner uit Oostenrijk in een lang gevecht gewikkeld om de tweede plaats met Olivia Onesti. Pieterse moest de Française door een klein slippertje in de derde ronde laten gaan, maar verdedigde vervolgens haar derde plaats met verve. Femke van Empel eindigde op de twaalfde plaats. (later meer).

Frits Biesterbos uit Apeldoorn was bij de junioren op plaats 22 de best geklasseerde Nederlander. De mountainbiker uit het Stappenbelt Specialized Racing Team had een achterstand van 4.25 minuten op de kersverse Europees kampioen Oliver Vedersø Sølvhøj uit Denemarken. De Zwitsers Janis Baumann en Luke Wiedmann werden respectievelijk tweede en derde. Chris van Dijk passeerde de streep als 32-ste en Tom Schellekens als 40-ste.  

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl