Van den Broek-Blaak primus in Vlaanderen

Zondag 18 oktober 2020

Women - De Ronde van Vlaanderen voor vrouwen is gewonnen door Chantal van den Broek-Blaak. Amy Pieters maakte het succes van Boels-Dolmans compleet met een tweede plek.

De renster van Boels-Dolmans koos het juiste moment op de Oude Kwaremont in de finale van de Vlaamse Hoogmis en vulde daarmee haar rijke erelijst aan met een kanjer van een overwinning.

Vroeg in de wedstrijd was een kopgroep met Teunje Beekhuis van Lotto-Soudal weg, maar met ruim veertig kilometer te gaan, meldde een uitgedunde groep zich voor de finale.

Annemiek van Vleuten probeerde een aantal keren een tegenaanval te lanceren, maar onder impuls van het ploegenwerk van Boels-Dolmans werd dat telkens teniet gedaan.

Na Mirjam Melchers (2005 en 2006), Annemiek van Vleuten (2011), Marianne Vos (2013), Ellen van Dijk (2014) en Anna van der Breggen (2018) is de Zuid-Hollandse de zesde Nederlandse die wint in de Vlaamse Hoogmis, die vanaf 2004 verreden wordt.

"Ik had het al eerder geprobeerd en zat helemaal kapot. Maar toen ik om me heen keek, gold dat voor iedereen. Het was het juiste moment om aan te vallen en dan moet je er ook voor gaan" zei de winnares na afloop.

Foto: © Sportfoto-Arne Mill

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl